15% besparing op documentatiekosten en juiste informatie voor luchtverkeersleiders

IDS voor Luchtverkeersleiding Nederland

Vraag

De luchtverkeerleiders van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) hebben de juiste, actuele instructies en actueel trainingsmateriaal nodig voor hun werk. LVNL wilde een documentatiesysteem om deze kritische informatie effectief te ontwikkelen en onderhouden.

Tijdens het gehele ontwikkeltraject had Eluxis duidelijk oog voor de eisen en wensen van LVNL, zonder de technische robuustheid van het systeem uit het oog te verliezen. Het resultaat is er dan ook naar: we werken met een betrouwbaar systeem dat uitstekend aansluit op onze dagelijkse praktijk.Een groot aantal handmatige acties is geautomatiseerd. Hierdoor is de foutgevoeligheid van het documentatieproces beduidend lager geworden. Ook zijn we nu in staat om een wijziging in het systeem te volgen – van opdracht tot publicatiemoment. Het publiceren van boeken en complexe wijzigingspakketten is letterlijk een kwestie van een druk op de knop. Met 13 publicatiemomenten per jaar kunt u zich wellicht voorstellen dat we daar erg veel plezier van hebben.
Maaike Groenewege, LVNL

Oplossing

Samen met LVNL ontwikkelde Eluxis een innovatief documentatiesysteem op basis van het IDS-systeem van Eluxis. Dit sluit precies aan op de specifieke wensen van LVNL, zoals vooruit kunnen werken en doorschuiven van wijzigingen, 4-wekelijks publiceren volgens de AIRAC-planning, publiceren naar een portal en integratie met trainingsmateriaal.

Resultaat

Een betrouwbaar documentatiesysteem dat uitstekend aansluit op de dagelijkse praktijk. Hierdoor is de foutgevoeligheid van het documentatieproces beduidend lager geworden. Ook is LVNL in staat om een wijziging in het systeem te volgen – van opdracht tot publicatiemoment. Het publiceren is letterlijk een kwestie van een druk op de knop. Dit bespaart ca. 15% op de documentatiekosten.

Bekijk ook

Simplified Technical English Checker tool

Simplified Technical English (STE) is een gecontroleerde vorm van Engels die je helpt om consistente en makkelijker leesbare informatie te maken voor een internationaal pubbliek.

Om het werken met STE gemakkelijk te maken, hebben we een STE checker tool ontwikkeld. Vraag het gratis gebruik van de STE checker tool aan op de STE pagina.