Hoe zorg ik dat mijn bedrijf aantoonbaar goede opleidingen heeft?

Waarom opleiden?

Je medewerkers bepalen het succes van je bedrijf. Zonder hun kennis en kunde draait je bedrijf niet. Daardoor sta je voor grote uitdagingen. Want:

  • Hoe weten nieuwe medewerkers wat de arbeidsrisico’s zijn? En hoe ze juist moeten werken?
  • Hoe zet je op een krappe arbeidsmarkt ook mensen zonder de juiste vooropleiding zo snel mogelijk aan het werk?
  • Hoe houd je de kennis en kunde up-to-date in deze snel veranderende wereld?
  • En naast je eigen medewerkers moet je misschien ook je distributeurs opleiden. Of je klanten.

Wat als..

Niet goed opleiden betekent fouten, onnodig werk, onvrede en problemen bij audits en inspecties.

Stel:  je medewerker maakt een bedieningsfout waardoor iemand gewond raakt en de productie stilvalt.

0
Medische kosten en reputatieschade
0
Productieverlies
0
Herstel- en opstartkosten
0
Totaal
Bedrijfsopleiden meester-gezel

Wat is het antwoord op al deze vragen?

De oplossing is een opleiding specifiek voor jouw bedrijf!

Een bedrijfsopleiding kan verschillende vormen hebben. Je kent sommige onderdelen ervan vast al: klassikale trainingen, werkplekopleidingen of e-learnings. Op andere onderdelen oriënteer je je misschien: Virtual Reality, Augmented Reality, Performance Support Systemen. Maar je wilt geen losse elementen die ongebruikt in je LMS (Learning Management System) verdwijnen. Je wilt een een opleiding die staat als een huis. Een samenhangend geheel op basis van functies, leerdoelen en competenties. Waar je medewerkers blij van worden! Die iedere audit met glans doorstaat. Die onderhoudbaar is en toekomstgericht.

Voor een groot industrieel bedrijf (BRZO-plichtig) hebben we voor diverse functies de opleidingen ontwikkeld. Van uitvoering tot Chef van de Wacht. Theorie en praktijk komen allemaal aanbod. Ook hebben we de opleidingsorganisatie helpen opzetten. De resultaten worden binnen het bedrijf als voorbeeld gezien. We zijn er heel trots op dat we dit samen met deze klant gerealiseerd hebben! De referentie geef ik je graag.

Maaike Otten, Eluxis

Veiligheid staat op 1 bij HVC. Kennis over de installatie en vaardigheden voor het bedienen zijn dus zeer belangrijk. Daarom moet er gestructureerd opgeleid worden. Om dit te kunnen doen hebben we voor de operators eerst competentieprofielen gemaakt. Zodat hun taken duidelijk zijn. Systeembeschrijvingen van de installaties leggen hen vervolgens uit waarmee ze werken. Met takenboeken leren ze de theorie toe te passen in de praktijk en hun taken uit te voeren. Het LMS legt de leerpaden en opleidingsresultaten vast. Zo hebben de operators aantoonbaar de kennis en vaardigheden om veilig te werken.

Toivo Lagerweij, Eluxis

Opleiden is niet alleen nodig voor medewerkers, maar ook voor klanten en distributeurs. Je wilt graag dat je klanten weten hoe ze tot tevredenheid je producten moeten gebruiken. Je distributeurs moeten weten wat jouw productstrategie is. Zij moeten weten wat je producten inhouden om deze te verkopen, installeren en servicen. Graag leiden we je klanten, distributeurs en natuurlijk ook je medewerkers op!

Kees de Grauw, Eluxis

Hoe kan Eluxis je helpen?

Opleidingen tot een succes maken is ons vak. We kunnen je helpen op drie manieren:

We helpen je de juiste stappen te zetten. Van opleidingsplan en opleidingslandschap tot en met ontwikkeling en toetsing. Je krijgt antwoord op al je vragen.

We ontwikkelen je opleidingen van a tot z. Van plan tot en met opleidingsmaterialen, opleidingsorganisatie, toetsing en inrichting van je opleidingssystemen. En we houden dit voor je up-to-date.

Vaak zijn instructeurs en trainers inhoudelijk specialisten. Maar trainen en instrueren is een vak op zich. Met onze opleidingen trainen we hen in de competenties die ze extra nodig hebben. Kijk hiervoor ook even op http://dekennisexpert.nl.


Welke stap kun je nu zetten?

Wil je ook aan de slag met het opzetten van een opleiding die staat als een huis? Zet dan de eerste stap en lees onze whitepaper over de juiste aanpak voor succesvol opleiden. De whitepaper is gebaseerd op het laatste wetenschappelijke onderzoek en bewezen best practices. Vul je gegevens in, dan krijg je de downloadlink van de whitepaper direct in je mailbox. Je ontvangt tevens onze kennisupdates met tips en nieuwe inzichten voor kennisexperts.
Veel plezier met lezen! We spreken je daarna graag verder.

    Succesverhalen

    Voor de volgende opdrachtgevers hebben we opleidingen gemaakt die staan als een huis.