Ontzorgd worden

Help, ik heb geen tijd voor kennismanagement!

Herkenbare situatie?

Het gaat goed met het bedrijf. Klanten lopen binnen, er wordt veel werk verzet, het bedrijf groeit. Toch knaagt er iets bij Erik, de CEO. De supportafdeling krijgt wel heel veel klachten en vragen. Nieuwe medewerkers lopen lang verloren rond en gaan soms dan maar hun eigen weg. In het werkoverleg wordt wel heel vaak besproken hoe iets gedaan moet worden.

Erik weet wat er mist. In zijn vorige bedrijf waren een aantal dingen goed voor elkaar. Inwerkprogramma’s voor nieuwe medewerkers. Kennisbank voor intern en extern gebruik. Best practices vastgelegd. Doorgroeiprogramma’s. Kennissessies. De kennis voor intern en extern gebruik was goed op orde.

Maar in alle hectiek is daarvoor nu geen tijd. Hij laat het maar even op zijn beloop. Straks is het misschien rustiger. We kunnen dit toch zelf wel oplossen, denkt hij, met al die slimme mensen die hier werken.

‘Gelukkig’ wordt het niet rustiger. Al binnen een half jaar ontstaat er een wildgroei aan werkwijzen, initiatieven om kennis te delen, aan informatiesystemen en documenten. Allemaal eilandjes. Het bedrijf wordt steeds drukker, de chaos wordt steeds groter, de tijd die het kost om allerlei vragen op te lossen wordt steeds meer en de klanten zijn wel heel vaak ontevreden.

We lopen vast! Erik is steeds meer bezig met brandjes blussen in plaats van met groei. Het plezier in zijn werk verdwijnt.

Maak kennis met Eluxis

Kennismanagement van Eluxis:

Eluxis heeft al 25 jaar ervaring in de technische sector op het gebied van kennismanagement. Deze ervaringen zijn vastgelegd in de best practices van het Rendement op Kennis®-model. Deze ervaringen gebruiken we in nieuwe kennismanagementprojecten.

We starten altijd met wat er al wèl op orde is.

We brengen de kritische kennis in je hele waardeketen op orde.

Daardoor heb je na de eerste stappen al resultaat.

Je zet niet alleen de eerste stappen op het gebied van kennismanagement. Maar aan het eind van het project kun je zelfstandig verder.

De oplossing van Eluxis

Eluxis biedt organisaties de extra expertise en capaciteit om het kennismanagement voor je organisatie voortvarend op zetten. We ontzorgen je organisatie door extra expertise en capaciteit te bieden. Onze consultants hebben ruime ervaring met het opzetten van kennisprojecten in organisaties.

Met hun kennis en ervaring kunnen ze snel analyseren wat er moet gebeuren en wat de prioriteiten zijn.

Samen met jouw medewerkers zetten we daarna snel het kennismanagement op. De taakverdeling stemmen we in overleg af. Na een paar maanden zijn de eerste resultaten al zichtbaar in je organisatie.

Als er veel uitvoerend werk gedaan moet worden, kunnen we ook dat verzorgen. Zo helpen we bijvoorbeeld documentatiesystemen en kennisbanken in te richten en op te ruimen. Of we ontwikkelen kennisdocumenten, instructies, opleidingen enz.

Zo kunnen we organisaties compleet ontzorgen. Kennismanagement als een Service!

Wat levert het op?

Als Eluxis voor je organisatie aan de slag gaat, is het kennismanagement snel op orde. Wij zorgen voor een helikopterblik en zorgen voor een geïntegreerde aanpak. Wij weten wat de trends en ontwikkelingen zijn in het vak en adviseren over de juiste aanpak met toekomstgerichte technologieën.

Zo kan je organisatie zich richten op de primaire bedrijfsvoering.

Ook Erik kan zijn bedrijf weer met een gerust hart laten groeien. De kennis in zijn bedrijf is op orde. Geen wielen meer die opnieuw worden uitgevonden, geen ontevreden klanten en geen medewerkers meer die gestrest en gedemotiveerd rondlopen omdat ze niet goed weten wat ze moeten doen.

Succesvolle projecten

Bekijk voor inspiratie de volgende kennismanagementprojecten.