Lerende organisatie creëren

Help, mijn kennis wordt niet gedeeld!

Herkenbare situatie?

Afgelopen week was het feest bij het bedrijf. Guus werkt er namelijk al 25 jaar. Guus is eigenlijk een soort vliegende kiep in het bedrijf. Hij weet heel veel en hij doet veel. Als iemand met een vraag komt, doet hij het werk meestal snel zelf even. Overwerken hoort daarbij. Zijn gezin klaagt daar regelmatig over. Ook zijn collega’s mopperen wel dat hij slecht bereikbaar is en zijn afspraken niet altijd nakomt.

Maar Guus heeft een hekel aan overdragen van zijn werk. In zijn ervaring duurt dat lang en wordt het toch niet goed gedaan. Het is sneller om het zelf even op te lossen. Uitleggen wat hij allemaal doet, doet hij ook al jaren niet meer. Dit vanwege twee redenen:

Guus heeft een keer iets superhandigs dat hij bedacht had, uitgelegd aan een collega.  Die collega doet nu hetzelfde en doet bovendien of hij dat zelf bedacht heeft. Ze komen niet naar meer naar Guus hiervoor.

Guus legt dingen in 3 zinnen uit, maar zijn collega’s lijken wel 30 zinnen nodig te hebben. Ze zijn erg sloom van begrip, vindt Guus.

Daarom doet hij het werk liever zelf. Dat past ook goed in het bedrijf. Guus heeft een collega op de HR-afdeling, Chris. Chris werkt ook graag individueel. Hetzelfde geldt voor Caroline van engineering. Iedere werknemer werkt op het eigen specialistische eilandje en is daar trots op.

Geen probleem, iedereen is gelukkig.

Echt waar!

Echt waar?

Dit gaat goed totdat het management het bedrijf gaat uitbreiden. De projecten worden groter, er komen meer klanten. Nieuwe collega’s worden aangenomen, de organisatie wordt ingewikkelder. De seniorwerknemers worden steeds vaker gestoord op hun eilandjes. De irritaties beginnen toe te nemen. De werkdruk wordt steeds groter. De eerste seniorwerknemer heeft binnen no-time een burn-out.

De oplossing van Eluxis

Vooral grotere en groeiende bedrijven staan voor de uitdaging dat de kritische kennis van medewerkers gedeeld wordt moet worden. Dat vraagt om structuur, organisatie en de inzet van de juiste middelen.

Eluxis helpt je organisatie om de juiste mix van middelen te ontwikkelen en in te zetten. Zo krijg je een lerende organisatie, waarin kennisdelen en van elkaar leren een normaal onderdeel van de bedrijfsvoering zijn.

Het ontwikkelen en goed inzetten van die juiste mix, die is onze ervaring essentieel. Opleiden, documenteren, kennisbanken, kennissessies, het is allemaal nodig. Met onze ervaring helpen we je dit goed te organiseren en tot een succes voor de lang termijn te maken.

Samen met alle relevante stakeholders in je organisatie stellen we een plan en roadmap op en zorgen voor een succesvolle invoering in je organisatie.

Wat levert het op?

Omdat Guus zo’n ervaren kracht is, heeft hij een kennisgroep onder zijn hoede gekregen. Die begeleidt hij met veel plezier. Samen ontwikkelen ze nieuwe diensten voor de klanten. Guus ontdekt dat zijn kennis gewaardeerd wordt. Ook hoeft hij minder over te werken én kan hij zijn afspraken veel beter kan nakomen. Er zit nu structuur en rust in het werk.

Het management van het bedrijf is ook blij met die structuur en rust in het werk. Nu er een lerende organisatie kan het bedrijf als team optreden. Daardoor kunnen ze de groei van het bedrijf waarmaken.