Moderne en gebruiksvriendelijke handleidingen

“Met de nieuwe handleiding kunnen we onze gebruikers veel beter ondersteunen.” Marcel Smalbil

Vraag

Het Nederlandse bedrijf Animo in Assen maakt hoogwaardige koffiezetsystemen en -automaten voor mensen die goede koffie willen schenken.  Animo onderscheidt zich door gebruikersgemak en innovatie. Daarom wilde Animo ook de gebruikershandleidingen en installatieinstructies modern en gebruiksvriendelijk gaan aanbieden.

Met de nieuwe handleiding kunnen we onze gebruikers veel beter ondersteunen. Inhoud en presentatie sluiten veel beter aan op hun wensen. Ook kunnen we de handleidingen veel sneller aanpassen en deze staan daarna direct weer online. We hebben veel minder tekst en daardoor veel minder vertaalwerk en vertaalkosten. Doordat we veel minder papieren drukwerk leveren, dragen we ook bij aan duurzaamheid & milieu en hebben we bovendien veel minder printkosten. De samenwerking met Eluxis is ons uitstekend bevallen.

Marcel Smalbil, Product Manager, Animo

Oplossing

Animo heeft de software van SwipeGuide aangeschaft. Hiermee kunnen heel eenvoudig digitale handleidingen worden gemaakt en online worden aangeboden. Eluxis heeft de inhoud ontwikkeld. We maakten praktische, duidelijke, stap-voor-stap handleidingen. Daarbij bepaalden we welke foto’s en animaties bij iedere stap gewenst waren. De handleidingen zijn te zien op https://animo.swipeguide.com/guide/optime. De handleidingen zijn opgezet volgens de principes van het minimalisme. Het minimalisme is dé best practice voor het maken van instructies; deze is uitgebreid – wetenschappelijk en praktisch – getest.

Resultaat

Gebruikers bellen minder vaak de helpdesk en producten worden niet zo snel meer ten onrechte teruggestuurd. De handleidingen zijn flexibel en veel goedkoper te vertalen en onderhouden.

Voor een uitvoerige casusbeschrijving kijk op https://www.swipeguide.com/customer-stories/animo.

Bekijk ook

Checklist voor documentatie

In onze dagelijkse praktijk zien wij veel documentatie en informatieve teksten. We zien daarin regelmatig dat de makers in bekende valkuilen stappen.

Wij hebben een handige checklist gemaakt waarmee je makkelijk kunt checken of jouw documentatie voldoet aan de best-practices van het vakgebied.