Heldere installatiehandleidingen

Visueel ondersteunende handleidingen

Vraag

Skylar (heette voorheen Lichtstraatgroothandel) produceert vanuit een eigen werkplaats in Helmond hoge-kwaliteit prefab bouwpakket lichtstraten. Skylar streeft ernaar dat hun lichtstraten binnen enkele uren gemonteerd kunnen worden. De lichtstraten worden gekocht door zowel particulieren als aannemers, dus de mate van kennis varieert enorm. Een goede ondersteuning is nodig. Skylar wilde daarom de montagehandleidingen verder professionaliseren. Goede handleidingen passen bij de hoogwaardige producten van Skylar en minimaliseert vragen en problemen tijdens de installatie.

Ik heb altijd wel iets op te merken aan bedrijven maar ik moet eerlijk zeggen dat dit bij jullie niet het geval is. Ik zou dit anders eerlijk vermelden. Contact loopt goed en uitleg is altijd heel duidelijk. Een fijne samenwerking die ik graag bij al onze zakenpartners zou zien.

Nick van Rijt, Skylar

Oplossing

We hebben voor de drie basisproducten zadeldak, schilddak, lessenaar met HR++ of gelaagd 44.2 glas de handleidingen aangepakt. De lichtstraten hebben een aantal varianten, zoals plaatsing, soort glas, montagepunten voor elektriciteit. De vereiste montagehandelingen verschillen daarbij maar vertonen ook overlap. De bestaande handleidingen waren tekstueel opgezet. Eluxis heeft een stramien ontwikkeld waarbij een opdeling in duidelijke stappen ondersteund wordt door illustraties per stap.

Resultaat

Het resultaat zijn aantrekkelijke handleidingen die de gebruiker, naast eenvoudig te volgen stappen, ook het vertrouwen geven dat ze de montage succesvol zelf kunnen uitvoeren.

Bekijk ook

Checklist voor documentatie

In onze dagelijkse praktijk zien wij veel documentatie en informatieve teksten. We zien daarin regelmatig dat de makers in bekende valkuilen stappen.

Wij hebben een handige checklist gemaakt waarmee je makkelijk kunt checken of jouw documentatie voldoet aan de best-practices van het vakgebied.