Learning & Development speciaal voor jouw bedrijf

Bedrijfsopleiden van Eluxis:

Eluxis heeft al 25 jaar ervaring in de technische sector op het gebied van opleiden. We bestaan uit een excellent team van onderwijskundigen die nog steeds warme connecties hebben met de universiteits/onderwijswereld. Al deze ervaringen gebruiken we om nieuwe bedrijfsopleidingen te ontwikkelen.

Technologie gebruiken is niet het doel maar een middel om je (bedrijfs)doelen te realiseren. We kijken samen met jou wat jouw bedrijf nodig heeft.

De technologie ontwikkelt zich snel. Niet alleen op het gebied van VR en AR, maar ook op het gebied van toetssystemen, LMS’en en Learning Experience Platforms. Bij Eluxis zijn we op de hoogte van de modernste technieken. Dit zoeken wij uit in samenwerking met technische bedrijven of onderwijsinstellingen in community’s. We checken goed welke technologie het beste past in jouw situatie.

Je medewerkers werken samen met ons aan de bedrijfsopleidingen die zij nodig hebben. Je ontvangt niet alleen een goed opleidingsplan en/of lesmateriaal maar we zorgen ook voor een goede implementatie. Een goede overdracht is essentieel.

Een opleiding van Eluxis bestaat uit verschillende onderdelen die naadloos op elkaar aansluiten. We zien opleiden als een onderdeel van kennismanagement. Dus we zorgen er ook voor dat alle informatie op orde is.

Elk bedrijf heeft eigen eisen voor een opleiding. Onze opleidingen worden altijd ontwikkeld specifiek voor jouw bedrijf.

Learning & Development in jouw bedrijf tot een succes maken is precies ons vak. We bieden je didactische expertise, onderwijskundige capaciteit en een schat aan bewezen ervaring en best practices. Daarmee realiseren we ook voor jouw organisatie in korte tijd een state-of-the art resultaat waarmee je jaren vooruit kunt.

We kunnen je helpen op de volgende manieren:

Als je zelf aan de slag wilt met het verbeteren van je bedrijfsopleidingen en behoefte hebt aan didactische expertise en begeleiding, helpen we je met een gericht advies- en begeleidingstraject. Je maakt gebruik van onze didactische expertise, ervaringen en best practices voor opleiden in de technische sector. Samen met jou maken we een concreet plan van aanpak voor jouw opleiding. Zo kun je snel en praktisch je opleiding ontwikkelen, verder verbeteren en voorkom je foute keuzes.

Als je organisatie nieuwe opleidingen nodig heeft, helpen we je met een compleet project. We doen alles wat nodig is om een goede opleiding te maken voor jouw organisatie. We maken het opleidingsplan, de opleidingsmaterialen, de toetsing en evaluatie. We richten ook de systemen voor opleiden in zoals de Learning Management Systemen en toetssystemen. Ook zorgen we ervoor dat jouw opleidingsorganisatie goed wordt opgezet en dat alle betrokken trainers, praktijkopleiders enz. goed worden opgeleid. We kunnen natuurlijk ook helpen met de ontwikkeling van één specifieke opleiding of een onderdeel van je opleiding.
Onze taakverdeling met jouw organisatie stemmen we in overleg af.

We kunnen je helpen om kleine en grote aanpassingen door te voeren in je bedrijfsopleidingen. We kunnen bijvoorbeeld helpen om je opleidingsmaterialen en toetsen te verbeteren, aantrekkelijk te maken met visualisaties en animaties of weer helemaal up-to-date te maken. Ook kunnen we helpen met evaluaties van je opleidingen.

Steeds meer bedrijven willen compleet ontzorgd worden voor opleiden, merken we bij onze klanten.  Voor hen ontwikkelen we de complete opleiding en houden we deze vervolgens  up-to-date. Desgewenst leveren we ook een bijdrage aan het geven van de opleidingen.

Maak kennis met Eluxis

Dankzij de input en het advies van Eluxis heeft HVC inmiddels een duidelijke en gestructureerde opleidingstrajecten opgezet voor een aantal kennisintensieve afdelingen.

Borging is hier van groot belang, en dat is nu ook goed en solide ingeregeld. De kennis en kunde van de diverse medewerkers van Eluxis sluiten goed aan op onze wensen, waarbij het ook nog eens prettig samenwerken is.

Ninke Hiemstra, HVC

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende soorten opleidingen.

Dit kunnen wij voor je doen:

Voorbeelden van materialen

FAQ items aan het laden...

We kunnen de volgende opleidingsmethodieken voor je inzetten:

#E-learning #Video #VR/ AR #Training #Refreshers #Assessments #Training-on-the-job #Performance support #Dummysysteem

We gebruiken vaak een combinatie van methodieken in een opleidingstraject. We kiezen de methodieken die het beste passen bij jouw opleidingsdoelen en bedrijf.

Eluxis is uitstekend op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en technieken in opleidingsland. Daarvoor hebben we intensief contact met universiteiten en hogescholen en met opleidingsexperts in de technische sector. We werken samen in learning communities, zoals Garden of Kairos en CLIC-IT.

Onze visie op succesvol opleiden

Een goede bedrijfsopleiding voldoet in onze ogen aan de volgende eisen:

 • Je medewerkers, distributeurs en klanten leren precies wat zij nodig hebben voor hun werk, niet meer en niet minder.
  De opleiding sluit aan op wat nodig is voor de uitvoering van hun taken. Opleiden gaat volgens de methodiek van de 5 Moments of Need, Minimalisme en ons eigen Rendement op Kennis-model. Je kan in onze blogs meer informatie vinden over de 5 Moments of Need, Minimalisme en ons eigen Rendement op Kennis-model.

 • De opleiding gebruikt de juiste mix van leermiddelen.
  Deze zijn didactisch effectief, motiverend, van deze tijd én onderhoudbaar.

 • De opleiding is goed geïntegreerd met de totale informatievoorziening in je bedrijf.
  Ook de instructies en het naslagmateriaal moeten op orde zijn om een goede opleiding te geven.

 • Alle opleidingssystemen zijn goed ingericht (Learning Management, toetssystemen enz.).
  De opleiding is onderhoudbaar en toekomstgericht opgezet.

 • De opleidingsorganisatie in je organisatie is goed opgezet.
  Alle betrokkenen – trainers, coördinatoren, praktijkopleiders, mentoren – zijn goed opgeleid voor hun rol.

 • De opleidingsresultaten kunnen aangetoond worden.
  Dat is ook vanuit wet- en regelgeving een belangrijke eis, denk bijv. aan Arbo en BRZO.

 • Door opleiden realiseert je organisatie de bedrijfsdoelstellingen. Dit bereiken wij door ons bewezen Rendement op Kennis-model voor je te gebruiken. Het is gebaseerd op best practices uit onze 25 jaar praktijkervaring voor toonaangevende klanten en op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Rendement op Kennis©

Succesvolle opleidingsprojecten

Bekijk voor inspiratie wie je voor zijn gegaan en hoe we deze klanten hebben geholpen met bedrijfsopleiden.

Marel heeft samen met Eluxis een belangrijke stap gezet in de verdere professionalisering van de serviceorganisatie. Onze interne informatie en kennis is nu gestructureerd en vindbaar vastgelegd.

Jeroen Wieringa, Marel

Frequently asked questions

 • Eluxis heeft een excellent team van onderwijskundigen en al 25 jaar ervaring met opleiden in de technische sector.
 • We gebruiken state-of-art en innovatieve technieken voor opleiden zodat je klaar bent voor de toekomst.
 • We werken intensief samen met jouw organisatie voor de bedrijfsopleidingen die jouw organisatie nodig heeft.
 • We maken opleiden een geïntegreerd onderdeel van je kennismanagement. We zorgen ervoor dat al je kennis en informatie op orde is.
 • Onze opleidingen zijn altijd specifiek voor jouw organisatie en wat jouw organisatie nodig heeft.

Kennis en kunde bepalen het succes van je eigen organisatie en van je hele keten. Daardoor sta je voor grote uitdagingen. Want:

 • Hoe weten nieuwe medewerkers wat hun werk is, hoe ze dat goed en veilig moeten doen, zonder arbeidsrisico’s?
 • Hoe zet je op een krappe arbeidsmarkt mensen zonder de juiste vooropleiding zo snel mogelijk aan het werk?
 • Hoe houd je hun kennis en kunde up-to-date als werkwijzen, producten en gebruikte technieken snel veranderen?
 • Hoe zorg je ervoor dat flexwerkers veilig en productief bijdragen?
 • Hoe moet je naast je eigen medewerkers ook je klanten en distributeurs nog opleiden?

Goed opleiden is voor dit alles essentieel.

 • Er is geen goede opleidingsmethodiek. De cursisten leren daardoor niet wat nodig is voor hun werk en iedere trainer gaat zijn eigen gang.
  Vaak zijn de inhoud en leermiddelen verouderd. Daardoor zijn de opleidingen ouderwets, niet aantrekkelijk voor de deelnemers, niet motiverend.
 • Nieuwe technieken voor opleiden zoals VR, AR, e-learning worden niet goed ingezet. Of ze worden te breed ingezet, ook voor opleidingsdoelen waarvoor ze niet geschikt zijn.
 • Er is te weinig tijd voor opleiden en er zijn te weinig opleiders.
 • De opleidingsorganisatie is niet op orde. Er is niet goed uitgewerkt welke rollen nodig zijn (trainers, praktijkopleiders, coaches, enz.). De mensen hiervoor zijn ook nog vaak onvoldoende beschikbaar en niet goed opgeleid hiervoor.

Stel dat je niet opleidt. Een medewerker in je bedrijf maakt een bedieningsfout. Er rolt daardoor een heet product van een rolband. Een collega raakt het product aan en verbrandt zich. De rolband zelf raakt beschadigd. Uiteraard wordt direct het alarmnummer gebeld. De productie valt stil. Omstanders zijn van slag. Er moet een risicoanalyse gemaakt worden. De rolband moet weer gerepareerd worden. Er komen pittige audits en inspecties. Naast het persoonlijke leed van het slachtoffer en omstanders, kan dit zelfs tot stilstand of sluiting van het bedrijf leiden vanwege onveilig werken.

Niet goed opleiden betekent vaak een grote kans op fouten en risico’s met alle gevolgen van dien.

Lees op deze pagina of deze pagina nog meer andere scenario’s die het gevolg kunnen zijn van niet goed opleiden. 

 • Goed opleiden voorkomt ongevallen, fouten en schades. Dat voorkomt schadeposten van vaak tienduizenden of honderdduizenden euro’s en problemen met audits en inspecties.
 • Goed opleiden voorkomt dat medewerkers ongemotiveerd en ontevreden worden en vertrekken. Een medewerker die uit onvrede vertrekt, betekent al gauw een schadepost van euro 50.000 tot euro 100.000,- De kosten voor werving, selectie en inwerken van een nieuwe medewerker zijn hoog.
 • Een goede opleiding zorgt ervoor dat medewerkers sneller productief zijn. Dat betekent een winst van tienduizenden euro’s per medewerker.
 • Een goed opgezette opleiding is veel beter onderhoudbaar. Dat betekent meestal een besparing van tienduizenden euro’s per jaar.

We gebruiken alle moderne tools om opleidingen te maken. Daarbij sluiten we altijd aan op wat onze klanten al gebruiken. Voor E-learnings of toetsen gebruiken we auteurstools als Easygenerator, Rise en Articulate Storyline. Voor het inrichten van competentiegerichten leertrajecten en het opzetten van Academies gebruiken we Learning Management Systemen  zoals bijv. PeopleFluent of SAP Succesfactors. Voor een klassikale training maken we bijv. PowerPoints en opdrachten in PDF en gebruikwen we digitale interacties in MentiMeter en Kahoot. Verder gebruiken we de volledige Adobe Creative Suite/Cloud.

Hoe kunnen wij je specifiek helpen?

Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op, wij staan je graag te woord. We bespreken dan je opleidingsvragen en bepalen samen wat de beste vervolgstappen zijn.

053 – 480 30 40

info@eluxis.com

Wil je ook aan de slag met het opzetten van een opleiding die staat als een huis?

Zet dan de eerste stap en lees ons recept voor de juiste aanpak voor succesvol opleiden. Dit recept is gebaseerd op het laatste wetenschappelijke onderzoek en bewezen best practices.

  Toivo Lagerweij

  Senior consultant
  053 – 480 30 43
  T.Lagerweij@eluxis.com
  Kennismanagement | Learning & Development

  Peter van Bart

  Algemeen directeur
  053 – 480 30 40
  P.vanBart@eluxis.com
  Kennismanagement | Learning & Development | Technische documentatie | Copywriting

  Maaike Otten

  Senior instructional designer
  053 – 480 30 47
  M.Otten@eluxis.com
  Learning & Development | Technische documentatie