Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Technical Communication Day

Hoe maak je ingewikkelde producten begrijpelijk voor gebruikers, zodat ze er goed en met plezier mee kunnen werken? Dat is waar de Technical Communication day over ging op 4 juli j.l. Samen met de Universiteit Twente en het TecCOMFrame project organiseerden we deze interessante ochtend over nieuwe ontwikkelingen op dit vakgebied, vanuit onderzoek en praktijk.

De presentaties

Joyce Karreman, docent en onderzoeker bij de Universiteit Twente, opende de ochtend met een presentatie van de resultaten van het TecCOMFrame project. In dit Europese universitaire samenwerkingsproject is onderzocht welke competenties je moet hebben om als technisch communicator te kunnen werken. Detailinformatie hierover vind je op https://www.teccom-frame.eu/teccomframe/.

Vanuit de praktijk vertelden Matthijs Mensink & Debbie van Rijswijk (Nedap livestock management) over de praktische invulling van technische communicatie. Edward Faber & David Reid (Thales T-XChange) gingen in op het ontwikkelen van technische communicatie vaardigheden door middel van games. Namens Eluxis gaf Peter van Bart een presentatie over smart content voor het uitvoeren van onderhoud op schepen. Jeroen Schiphorst (Recreate) vertelde over de inzet van virtual-, augmented-, en mixed-reality bij technische communicatie. Zijn presentatie werd afgesloten met een demo. Het publiek kon onderhoudsinstructies uitvoeren die werden gepresenteerd in een virtual reality bril.

Tussen de praktijkpresentaties door vertelden verschillende Technical Communication studenten over de onderzoeken die zij hebben uitgevoerd. De onderzoeken hadden betrekking op het gebruik van software, gamification & augmented reality in e-learning en de inzet van augmented reality bij assembleren.

Bekijk de video (198mb)

Impressievideo

Van de Technical Communication Day 2018 is een impressievideo gemaakt door een student van de Universiteit Twente.

Bekijk de video (198mb)

Pagina delen

Geschreven door

Peter van Bart
p.vanbart@eluxis.com
053-4803040

Peter van Bart

Gerelateerd

2022-07-04T11:41:56+02:00
Ga naar de bovenkant