Technische documentatie

Technische documentatie van Eluxis:

Wij zorgen ervoor dat je technische documentatie aan alle wet- en regelgeving voldoet. Voor CE-markering, voor productaansprakelijkheid, Arbowetgeving en internationale ISO-normen. Daardoor kun je je producten zonder juridische problemen leveren, ook internationaal. Ook kun je bij onverhoopte claims en ongevallen aantonen dat je aan de wettelijke verplichtingen hebt voldaan.

Je klanten willen je producten snel en zonder problemen gebruiken. Wij weten hoe je documentatie maakt die hen daarbij helpt. Zodat zij tevreden zijn en je helpdesk minimaal wordt gebeld met vragen en problemen.

Zonder goede werkinstructies moeten medewerkers zelf uitvinden hoe ze hun werk moeten doen. Dat kost tijd, veroorzaakt fouten en veroorzaakt onveilige situaties en ongevallen. Met goede werkinstructies voorkom je dat.

Documentatie maken is een vak. Als je dat vak niet kent, kost het je veel tijd. Wij weten alles van technische documentatie. We hebben best practices die zich al meer dan 20 jaar bewijzen, kennen de nieuwste wetenschappelijke inzichten en weten alles van documentatiestandaarden zoals XML, DITA en S1000D. Heb je veel documentatie? Dan helpen we je met de juiste software om je documentatie efficiënt te maken, onderhouden en naar verschillende media te publiceren.

De onderhoudbaarheid van documentatie wordt moeilijk als informatie op veel plekken gebruikt wordt (vb. veel producten met dezelfde oplader) en vertaald wordt. Ook hier hebben we veel ervaring mee. Wij hebben de juiste software om ook complexe documentatie efficiënt te maken, onderhouden en naar verschillende media te publiceren.

Eluxis maakt technische documentatie in elke vorm. Voor gebruikers van je producten, voor eigen medewerkers of voor je distributeurs. Wij merken dat technische bedrijven bij voorkeur bezig zijn met het ontwikkelen en produceren van hun producten. Beschrijven daarvan wordt een ondergeschoven kindje. Gevolgen: klanten met veel vragen en medewerkers die veel tijd nodig hebben om die te beantwoorden, medewerkers die hun werk foutief en onveilig doen, problemen met wet- en regelgeving. Kortom: ontevreden klanten, ontevreden medewerkers en ontevreden distributeurs. Deze bedrijven helpen wij met goede technische documentatie. Wij kunnen je totaal ontzorgen.

Benieuwd naar wat Eluxis voor je kan doen?

Neem contact op
053 – 480 30 40

info@eluxis.com

FAQ items aan het laden...

Voor de klanten van je producten maken we gebruiksaanwijzingen die ervoor zorgen dat jouw product naar tevredenheid wordt gebruikt. Handleidingen worden aangepast aan de doelgroep. In de praktijk wisselt deze van consumenten tot professionele, technische gebruikers.

Het maakproces is afhankelijk van hoe de klant de handleiding wil publiceren. Vaak is dat in print, maar niet altijd. Online publicatie wordt steeds populairder. Welke vorm je ook kiest, wij garanderen dat de gebruikershandleiding die we opleveren voldoet aan wet- en regelgeving.

Onze werkinstructies zorgen ervoor dat je medewerkers volgens de juiste richtlijnen hun werk doen: goed, veilig en efficiënt. Een werkinstructie kun je ook gebruiken om je medewerkers snel in te werken en op te leiden. Ideaal voor bedrijven met veel oproepkrachten en flexwerkers.

Voorkomen van incidenten en ongevallen is een belangrijk doel van technische documentatie. Wij helpen je om duidelijke veiligheidsinstructies te geven aan klanten, distributeurs en eigen medewerkers. We weten hoe je die moet presenteren, zodat ze duidelijk zijn en aan wet- en regelgeving voldoen. Zo voorkomen ze claims en beschermen ze je ertegen.

Voor de verkoop van je producten heb je goede verkoopinformatie nodig. Informatie die motiveert en duidelijke specificaties geeft. Wij helpen je met het maken van motiverende productbrochures, datasheets, application notes, instructies voor productconfiguratie enz. We maken het hele pakket dat nodig is om de customer journey van je klanten en distributeurs goed te ondersteunen. Zodat ze graag jouw producten kopen.

Succesvolle documentatieprojecten

Bekijk voor inspiratie de volgende documentatieprojecten.

Aan de slag met de kennistools

Simplified Technical English Checker tool

Simplified Technical English (STE) is een gecontroleerde vorm van Engels die je helpt om consistente en makkelijker leesbare informatie te maken voor een internationaal pubbliek.

Om het werken met STE gemakkelijk te maken, hebben we een STE checker tool ontwikkeld. Vraag het gratis gebruik van de STE checker tool aan op de STE pagina.

Bekijk de tool op de pagina over STE

Checklist voor documentatie

In onze dagelijkse praktijk zien wij veel documentatie en informatieve teksten. We zien daarin regelmatig dat de makers in bekende valkuilen stappen.

Wij hebben een handige checklist gemaakt waarmee je makkelijk kunt checken of jouw documentatie voldoet aan de best-practices van het vakgebied.

    Aan de slag met kennis

    Ik wil graag kennismaken
    Stuur me jullie kennisupdates
    Download gratis kennistools