Technische documentatie

Technische documentatie van Eluxis:

Voor gebruikers van je producten, voor eigen medewerkers of voor je distributeurs. Ons werkterrein is de hele waardeketen: van fabrikant naar partners naar eindklanten. In onze oplossingen integreren we informatie zoveel mogelijk vanuit het ketendenken.

We zijn ook sterk in de ontwikkeling en integratie van documentatie, opleiden, kennissystemen en de kennisorganisatie. Onze meerwaarde zit vooral in het ontwerpen én vervolgens realiseren van complete oplossingen op deze gebieden en de integratie daarvan.

Wij zorgen ervoor dat je technische documentatie aan alle wet- en regelgeving voldoet. Voor CE-markering, voor productaansprakelijkheid, Arbowetgeving en internationale ISO-normen. Daardoor kun je je producten zonder juridische problemen leveren, ook internationaal. Ook kun je bij onverhoopte claims en ongevallen aantonen dat je aan de wettelijke verplichtingen hebt voldaan.

Documentatie maken is een vak. Als je dat vak niet kent, kost het je veel tijd. Wij weten alles van technische documentatie. We hebben best practices die zich al 25 jaar bewijzen, kennen de nieuwste wetenschappelijke inzichten en weten alles van documentatiestandaarden zoals XML, DITA en S1000D. Heb je veel documentatie? Dan helpen we je met de juiste software om je documentatie efficiënt te maken, onderhouden en naar verschillende media te publiceren.

De onderhoudbaarheid van documentatie wordt moeilijk als informatie op veel plekken gebruikt wordt (vb. veel producten met dezelfde oplader) en vertaald wordt. Ook hier hebben we veel ervaring mee. Wij hebben de juiste software om ook complexe documentatie efficiënt te maken, te onderhouden en naar verschillende media te publiceren.

Eluxis maakt technische documentatie in elke vorm. Voor gebruikers van je producten, voor eigen medewerkers of voor je distributeurs. Onze meerwaarde zit vooral in het ontwerpen én vervolgens realiseren van complete oplossingen op de gebieden documentatie, opleiden, kennissystemen en de kennisorganisatie. Doordat we veel ervaring en best practices hebben kunnen we creatief én snel werken goed combineren.

We kunnen je helpen op de volgende manieren:

Als je zelf aan de slag wilt met het verbeteren van je documentatie en behoefte hebt aan expertise en begeleiding, helpen we je met een gericht advies- en begeleidingstraject. Je maakt gebruik van onze expertise, ervaringen en best practices voor documentatie in de technische sector. Samen met jou maken we een concreet plan van aanpak voor jouw documentatie. Zo kun je snel en praktisch je documentatie ontwikkelen, verder verbeteren en voorkom je foute keuzes.

Als je organisatie nieuwe documentatie nodig heeft, helpen we je met een compleet project. We doen alles wat nodig is om goede documentatie te maken voor jouw organisatie. We voeren een Information Needs Analysis (INA) uit op basis waarvan we Information Knowledge Stream (IKS) en informatieproductprofielen op stellen. Dit is ons uitgangspunt om de documentatie te maken. We richten ook de systemen voor documentatie in zoals een Content Component Management Systeem. Ook zorgen we ervoor dat jouw organisatie goed wordt opgezet en dat alle betrokken schrijvers goed worden opgeleid. We kunnen natuurlijk ook helpen met de ontwikkeling van één specifiek informatieproduct of een onderdeel van je handleiding.
Onze taakverdeling met jouw organisatie stemmen we in overleg af.

We kunnen je helpen om kleine en grote aanpassingen door te voeren in je technische documentatie. We kunnen bijvoorbeeld helpen om je handleidingen en veiligheidsbladen te verbeteren, aantrekkelijk te maken met visualisaties en animaties of weer helemaal up-to-date te maken. Ook kunnen we helpen met het evalueren van je documentatie.

Steeds meer bedrijven willen compleet ontzorgd worden voor technische documentatie, merken we bij onze klanten.  Voor hen ontwikkelen we alle informatieproducten en houden we deze vervolgens  up-to-date.

Maak kennis met Eluxis

FAQ items aan het laden...

Aan de slag met de kennistools

Simplified Technical English Checker tool

Simplified Technical English (STE) is een gecontroleerde vorm van Engels die je helpt om consistente en makkelijker leesbare informatie te maken voor een internationaal pubbliek.

Om het werken met STE gemakkelijk te maken, hebben we een STE checker tool ontwikkeld. Vraag het gratis gebruik van de STE checker tool aan op de STE pagina.

Checklist voor documentatie

In onze dagelijkse praktijk zien wij veel documentatie en informatieve teksten. We zien daarin regelmatig dat de makers in bekende valkuilen stappen.

Wij hebben een handige checklist gemaakt waarmee je makkelijk kunt checken of jouw documentatie voldoet aan de best-practices van het vakgebied.

  Succesvolle documentatieprojecten

  Bekijk voor inspiratie de volgende documentatieprojecten.

  Met de nieuwe handleiding kunnen we onze gebruikers veel beter ondersteunen.
  De samenwerking met Eluxis is ons uitstekend bevallen.

  Marcel Smalbil, Animo

  Frequently asked questions

  • Eluxis heeft een excellent team van onderwijskundigen en al 25 jaar ervaring met documentatie in de technische sector.
  • We gebruiken state-of-art en innovatieve technieken voor documentatie zodat je klaar bent voor de toekomst.
  • We werken intensief samen met jouw organisatie voor de documentatie die jouw organisatie nodig heeft.
  • We maken documentatie een geïntegreerd onderdeel van je kennismanagement. We zorgen ervoor dat al je kennis en informatie op orde is.
  • Onze documentatie is altijd specifiek voor jouw organisatie en wat jouw organisatie nodig heeft.

  Wij merken dat technische bedrijven bij voorkeur bezig zijn met het ontwikkelen en produceren van hun producten. Beschrijven daarvan wordt een ondergeschoven kindje. Gevolgen: klanten met veel vragen en medewerkers die veel tijd nodig hebben om die te beantwoorden, medewerkers die hun werk foutief en onveilig doen, problemen met wet- en regelgeving. Kortom: ontevreden klanten, ontevreden medewerkers en ontevreden distributeurs. Deze bedrijven helpen wij met goede technische documentatie. Wij kunnen je totaal ontzorgen.

  Handleidingen publiceren wij vanuit ieder CCMS in PDF, webhelp of geïntegreerd in je product. We ontwikkelen handleidingen of productbrochures mooi opgemaakt met Adobe InDesign of juist onderhoudsvriendelijk voor de klant in Microsoft Word.

  Ik heb altijd wel iets op te merken aan bedrijven maar ik moet eerlijk zeggen dat dit bij jullie niet het geval is. Ik zou dit anders eerlijk vermelden. Contact loopt goed en uitleg is altijd heel duidelijk. Een fijne samenwerking die ik graag bij al onze zakenpartners zou zien.

  Nick van Rijt, Skylar

  Hoe kunnen wij je specifiek helpen?

  Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op, wij staan je graag te woord. We bespreken dan je documentatievragen en bepalen samen wat de beste vervolgstappen zijn.

  053 – 480 30 40

  info@eluxis.com

  Door de nieuwe opzet van de documentatie is de kwaliteit van de gebruikersinformatie verhoogd. Doordat gebruikers foutloos de apparatuur kunnen installeren, de diensten kunnen activeren en gebruiken, wordt onze helpdesk merkbaar minder belast.

  Massela Post, Caiway

  Toivo Lagerweij

  Senior consultant
  053 – 480 30 43
  T.Lagerweij@eluxis.com

  Peter van Bart

  Algemeen directeur
  053 – 480 30 40
  P.vanBart@eluxis.com

  Maaike Otten

  Senior instructional designer
  053 – 480 30 47
  M.Otten@eluxis.com