Levering garanderen

Help, mijn proces mag nooit falen!

Herkenbare situatie?

“Onze organisatie heeft een belangrijke taak: waterzuivering. De volksgezondheid is letterlijk afhankelijk van ons bedrijfsproces. Storingen en onderbrekingen zijn onacceptabel. Die halen ook meteen de pers, dat willen we natuurlijk niet. Betrouwbaarheid en beschikbaarheid zijn daarom kernwoorden voor onze bedrijfsvoering.”  Zo vertelt Christien, manager operations.

Het grootstel deel van ons bedrijfsproces is geautomatiseerd. Daardoor is de kans op storingen en onderbrekingen klein. Maar juist doordat ons proces geautomatiseerd is, is het erg complex geworden. Het vereiste opleidingsniveau voor onze medewerkers is dan ook sterk omhooggegaan. We stellen flinke eisen aan de vooropleiding en ook onze eigen bedrijfsopleiding is pittig geworden.

‘Bedrijfsopleiding’ is wellicht een wat te chique naam voor hoe medewerkers momenteel ingewerkt worden. Ze lopen 3 maanden mee met een senior medewerker en dan weten ze alles. Verder kunnen ze alle informatie zo nodig vinden. Ja, soms hebben medewerkers wel moeite de juiste informatie te vinden. Maar dan redden ze zich wel, ze bellen elkaar wel even.

Alles onder controle. Denkt Christien en het managementteam.

Totdat ze een audit krijgen. Aangetoond moet worden dat de medewerkers die de afgelopen jaren nieuw zijn begonnen, de juiste kennis hebben van het bedrijfsproces om hun werk veilig en foutloos te doen. Aantoonbaar en up-to-date. Ook moet aangetoond worden dat de juiste procedures en instructies er zijn en dat die gebruikt worden. De auditor laat een hele lijst van grote en kleine afwijkingen en problemen achter als hij vertrekt.

Christien krabt zich achter de oren: “Hoe gaan we dit doen?”.  Volgend jaar moet het al klaar zijn!

Maak kennis met Eluxis

Bedrijfsopleiden van Eluxis:

Eluxis heeft al 25 jaar ervaring in de technische sector op het gebied van opleiden. We bestaan uit een excellent team van onderwijskundigen die nog steeds warme connecties hebben met de universiteits/onderwijswereld. Al deze ervaringen gebruiken we om nieuwe bedrijfsopleidingen te ontwikkelen.

Technologie gebruiken is niet het doel maar een middel om je (bedrijfs)doelen te realiseren. We kijken samen met jou wat jouw bedrijf nodig heeft.

De technologie ontwikkelt zich snel. Niet alleen op het gebied van VR en AR, maar ook op het gebied van toetssystemen, LMS’en en Learning Experience Platforms. Bij Eluxis zijn we op de hoogte van de modernste technieken. Dit zoeken wij uit in samenwerking met technische bedrijven of onderwijsinstellingen in community’s. We checken goed welke technologie het beste past in jouw situatie.

Je medewerkers werken samen met ons aan de bedrijfsopleidingen die zij nodig hebben. Je ontvangt niet alleen een goed opleidingsplan en/of lesmateriaal maar we zorgen ook voor een goede implementatie. Een goede overdracht is essentieel.

Een opleiding van Eluxis bestaat uit verschillende onderdelen die naadloos op elkaar aansluiten. We zien opleiden als een onderdeel van kennismanagement. Dus we zorgen er ook voor dat alle informatie op orde is.

Elk bedrijf heeft eigen eisen voor een opleiding. Onze opleidingen worden altijd ontwikkeld specifiek voor jouw bedrijf.

De oplossing van Eluxis

Voor Eluxis is de aantoonbaarheid van de juiste kennis en de juiste informatie een bekend probleem. Inclusief de oplossing ervoor!

We hebben dit probleem inmiddels succesvol opgelost voor bedrijven en organisaties met kritische bedrijfsprocessen, zoals luchtvaart, energie-opwekking, gastransport en industriële productie.

Als Eluxis hebben we een methodiek om dit probleem gestructureerd aan te pakken. We starten altijd met in kaart brengen wat er al is en wat er goed is. Vervolgens bepalen we gestructureerd wie welke kennis en vaardigheden nodig heeft en hoe die kunnen worden verworven. We zorgen ervoor dat dit inzichtelijk en aantoonbaar is.

We doen dit vanuit een integrale aanpak en kijken naar de hele waardeketen: met daarin de eigen medewerkers, distributeurs, partners en klanten. Elke partij daarin moet de juiste competenties hebben om ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering probleemloos verloopt. Wij brengen voor elke groep de benodigde competenties in beeld en bepalen de vereiste leerpaden. Desgewenst verzorgen wij daarna het hele proces van opleidingsplan tot concreet lesontwerp.

Ook zorgen we er zo nodig voor dat de informatiesystemen goed worden ingericht, met de juiste informatie en de juiste beheersorganisatie. Denk bijvoorbeeld aan systemen met werkinstructies,  systeembeschrijvingen, onderhoudshistorie enz. Voor kritieke bedrijfsprocessen is het essentieel dat de informatie voor de drie belangrijke doelen aanwezig is: leren, doen en naslag.

Wat levert het op?

Als de auditor na 6 maanden terugkomt, krijgt Christien complimenten. “Uitstekend. Het is nu goed inzichtelijk hoe jullie je opleidingen en informatie hebben opgezet. Helder ook hoe jullie de kennisorganisatie hiervoor hebben opgezet, met duidelijke rollen en taken. Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie eind dit jaar probleemloos door de audit komen. Mooi opleidingsmateriaal trouwens, zo zie ik het niet vaak.” Christien straalt. Met deze boodschap kan ze naar het managementteam. Het team van Eluxis straalt natuurlijk mee!

Succesvolle projecten

Bekijk voor inspiratie de volgende projecten.