Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Digitaal toetsen

Bij opleiden wil je weten of de deelnemer het werkelijk heeft begrepen. Soms is een certificaat van deelname voldoende, maar andere keren wil je een toets afnemen. Welke systemen zijn er dan om te toetsen? Eluxis zocht het voor je uit.

Auteurstools

Voorbeelden: Articulate Storyline, Lectora Publisher, Easy Generator

Een auteurstool is een computerprogramma waarmee je zowel een e-learning kan maken als de kennis daarvan kan toetsen. De toets kan je integreren in de e-learning, maar ook afzonderlijk afnemen.

Vaak zijn er verschillende template designs beschikbaar, zodat de e-learning er meteen gelikt uitziet. Auteurstools zijn uitermate geschikt als je vandaag de toets maakt die je morgen wilt afnemen.

Toetssystemen

Voorbeelden: NetDimensions Exams, TestVision

Een toetssysteem is speciaal ontwikkeld om toetsen te maken. In een toetssysteem kan je een vragenbank opstellen als basis voor je toets. In een vragenbank zit een grote hoeveelheid vragen (minimaal 5x de hoeveelheid van 1 toets). Aan elke vraag geef je metadata zoals de moeilijkheid van de vraag, subcategorie of leerdoel. De docent kan aangeven hoeveel vragen van elk type in de toets moet komen. Het toetssysteem randomiseert de vragenbank en selecteert op basis van de vraagkenmerken welke toetsvragen de student krijgt. Zo krijgt elke student een andere toets en kunnen herkansingen gemaakt worden uit dezelfde vragenbank.

Een vragenbank opstellen is veel werk. Maar de docent hoeft niet elk jaar weer aan het werk om 2 complete toetsen op te zetten, waardoor het op de lange termijn tijd scheelt.

Tip: Eluxis heeft contact met leveranciers van verschillende auteurstools en toetssystemen. Hierdoor kunnen we je objectief adviseren welk programma bij jouw situatie past!

Welke stap kan je nu zetten?

Wil je aan de slag met digitaal toetsen? Dan is onze Whitepaper Toetsen en toetssystemen echt wat voor jou! Hierin worden de verschillende stappen die je kan maken om tot een goede toets te komen uitgelegd. Bovendien vind je meer informatie over (diverse) auteurstools en toetssystemen. Vul je gegevens in, dan krijg je de downloadlink van de whitepaper direct in je mailbox. Je ontvangt tevens onze kennisupdates met tips en nieuwe inzichten voor kennisexperts.

Veel plezier met lezen!

    Pagina delen

    Gerelateerd

    Aan de slag met kennis

    2022-07-04T11:04:43+02:00
    Ga naar de bovenkant