Over Eluxis

Eluxis levert al 25 jaar succesvolle oplossingen voor kennismanagement aan toonaangevende technische bedrijven en organisaties.

Learning & Development en technische documentatie zijn binnen kennismanagement onze specialiteiten.

Voor wie werken we?

Eluxis werkt al 25 jaar in de technische sector. We werken in de hele technische keten: van asset bouwers, tot asset owners, tot aanverwante dienstverleners.

 • Assets zijn grote, complexe en kapitaalintensieve producten en systemen. Eluxis werkt voor de asset bouwers zoals machine- en apparatenbouw en software-industrie.
 • We werken ook voor de asset owners. De gebruikers van de assets: industrie, infra, utility en overheden zoals waterschappen.
 • Daarnaast werken we voor de leveranciers van technische diensten en software zoals telecom en internet providers.

Wat gaat er vaak mis?

Wat gebeurt er als je deze vraagstukken niet goed aanpakt? Wat we zien bij klanten voordat ze ons ingeschakeld hebben:

Kennismanagement

 • Tijdsverspilling door zoeken naar kennis

 • Cruciale kennis niet op het juiste moment of plaats beschikbaar

 • Kennis loopt het bedrijf uit

Learning & Development

 • Medewerkers maken fouten door kennisgebrek
 • Ontevreden medewerkers, partners, klanten

 • Geen aantoonbaarheid van kennis

Technische documentatie

 • Veel tijd kwijt met ontwikkeling en beheer
 • Hoge vertaalkosten
 • Ontevreden eindgebruikers

Kern van het probleem

De kern van het probleem zit vaak in onvoldoende samenwerking en afstemming. Veel bedrijven werken in silo’s en eilandjes. De verschillende werkzaamheden in de eigen keten (ontwerp, productie, verkoop, installatie, services) zijn niet goed op elkaar afgestemd. En er wordt niet goed afgestemd met leveranciers en klanten. Ook het kennismanagement in de keten is vaak niet goed vastgelegd.

De sleutel tot de oplossing

De sleutel tot de oplossing is daarom een integrale aanpak. Eluxis ziet kennismanagement als een multidisciplinair vak waarin opleiden, documentatie (expliciete kennis), kennissystemen (IT) en kennisorganisatie geïntegreerd worden: onderling én in de bedrijfsvoering.

Alleen vanuit zo’n aanpak kan je de verschillende gebruikers goed ondersteunen in de verschillende fasen van de keten. Het voorkomt dubbele informatiestromen en dubbel werk. Het voorkomt ook dat medewerken en klanten het overzicht kwijtraken en niet goed geholpen worden bij wat ze moeten doen.

Deze integrale en toekomstgerichte aanpak van Eluxis is uniek. Daarmee realiseren we complete oplossingen in de hele keten: voor medewerkers, distributeurs en klanten.

Supersterk team van kennisexperts

Om die integrale oplossingen te kunnen leveren heeft Eluxis een supersterk team van vakkundige en gedreven kennisspecialisten. Het team werkt altijd nauw samen met de klant.

Om op de hoogte te zijn en te blijven van de laatste ontwikkelingen, werken we ook al 25 jaar nauw samen met de Universiteit Twente.

State-of-the-art kennis

We verzorgen regelmatig gastcolleges en hebben voortdurend contact over nieuwe ontwikkelingen. Daardoor zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en methoden. Op onze beurt delen we die met onze klanten. Zo gebruiken we het minimalisme, Simplified Technical English (STE) en andere onderwijskundige modellen in onze werkzaamheden.

Om state-of-the-art te zijn is Eluxis ook één van de kartrekkers van de Garden of Kairos. Garden of Kairos is een community die organisaties in de maakindustrie, waaronder high-tech producenten, helpt om de digitale transformatie te concretiseren en realiseren. De focus ligt op digitale transformatie, met oog voor de menselijke factor.

Via de Garden of Kairos zijn we ook aangesloten bij CLIC-IT. Dat is een consortium van bestaande en startende learning communities die zich bezighouden met allerlei vraagstukken rondom de digitale transformatie.

Best practices en Rendement op Kennis®-model

Al onze ervaringen en best practices hebben we gebundeld in ons Rendement op Kennis®-model. Daarmee kunnen we ook voor jouw organisatie super snel de juiste oplossing realiseren.

Je hebt met ons de zekerheid dat je een complete en integrale oplossing hebt die efficiënt, kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig is. Met onze brede blik op kennismanagement zorgen we ervoor dat je een oplossing hebt voor je hele keten.

Dit maakt Eluxis dé kennispartner voor organisaties met ambitie. Graag zijn we dat ook voor jouw organisatie!


  Met de nieuwe handleiding kunnen we onze gebruikers veel beter ondersteunen.
  De samenwerking met Eluxis is ons uitstekend bevallen.

  Marcel Smalbil, Animo

  Ik heb altijd wel iets op te merken aan bedrijven maar ik moet eerlijk zeggen dat dit bij jullie niet het geval is. Ik zou dit anders eerlijk vermelden. Contact loopt goed en uitleg is altijd heel duidelijk. Een fijne samenwerking die ik graag bij al onze zakenpartners zou zien.

  Nick van Rijt, Skylar
  LVNL

  Tijdens het gehele ontwikkeltraject had Eluxis duidelijk oog voor onze wensen.
  Het resultaat is een betrouwbaar systeem dat uitstekend aansluit op onze dagelijkse praktijk.

  Maaike Groenewege, LVNL
  Hoogheemraadschap

  Ik ben zeer te spreken over de professionaliteit en enorme inzet van Eluxis.
  .

  Martijn de Kloe, HHNK
  Fancom

  Eluxis is onze partner voor al onze documentatie.
  Wij zijn uitermate tevreden over de samenwerking met Eluxis.

  Wout Holboom, Fancom

  Eluxis is een prima aanvulling op onze eigen expertise!
  .

  Koen ter Hofstede, Thales

  Wil je meer weten over ons?

  Als je meer wilt weten wat we gedaan hebben in de 25 jaar van ons bestaan, lees dan onze blog.

  Wil je voortaan direct de nieuwste blogs zien?

  Meld je aan voor onze updates “Aan de slag met Kennis”.
  Blijf bij met tips en nieuwe inzichten voor kennisexperts.