Over Eluxis

Eluxis is een vakkundig en gedreven team van kennisspecialisten. In 1998 begonnen we in Enschede, dicht bij de Universiteit Twente. Nog steeds werken we met veel plezier in het mooie Twente vol techniek en innovatie. We opereren op het raakvlak van techniek, opleiden en communicatie.

Het begon met het ontwikkelen van technische documentatie en opleidingen voor onze klanten. Vanaf het eerste begin hebben we dat gedaan vanuit deze overtuiging:

Alle informatiestromen moeten als één geheel de gebruikers ondersteunen bij hun werk.

Alleen vanuit zo’n integrale aanpak kun je de verschillende gebruikers goed ondersteunen. Alleen vanuit zo’n integrale aanpak kun je een oplossing realiseren voor de lange termijn. Een oplossing die betaalbaar, onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Deze integrale en toekomstgerichte aanpak van Eluxis was en is nog steeds uniek.

In 2000 kwamen de technieken beschikbaar om informatie te publiceren vanuit één bron, ook wel single source publishing genoemd. Al snel zagen wij de enorme potentie die dit biedt. Eluxis was daardoor één van de eerste bedrijven in Nederland die hiermee succesvolle projecten realiseerde. Daardoor werden Component Content Management Systemen ons derde werkterrein. In de jaren daarna hebben we dit verbreed naar andere kennis- en informatiesystemen.

Onze klanten waren en zijn toonaangevende organisaties. Zij hebben de ambitie om voorop te lopen, net als wij zelf. Samen met hen maakten we complexe kennisprojecten tot een succes. In deze projecten werden we steeds meer gevraagd om ook een bijdrage te leveren aan de kennisstrategie en de kennisorganisatie. Deze organisatorische bijdrage – kennismanagement – maakte onze dienstverlening compleet. Zo werden we wie we zijn:

Een uniek full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector.

Kennisexpert

Betrokken

Bewezen resultaten

Dit maakt Eluxis dé kennispartner voor organisaties met ambitie. Graag zijn we dat ook voor jouw organisatie!

Universiteit Twente

Vanaf onze start in 1998 hebben we intensief contact met de Universiteit Twente. We verzorgen regelmatig gastcolleges en hebben voortdurend contact over nieuwe ontwikkelingen. Daardoor zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en methoden. Op onze beurt delen we die met onze klanten.

Rendement op Kennis®-model

Hoe zet je kennis bedrijfsmatig en succesvol in voor je organisatie?

Hoe houd je overzicht en maak je de juiste keuzes?

Ons Rendement op Kennis®-model is hiervoor dé leidraad. Het is gebaseerd op onze best practices uit bijna 25 jaar praktijkervaring en de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Graag maken we met dit model ook jouw organisatie kundig en succesvol. Dat resultaat noemen we Rendement op Kennis®.

Learning communities

Eluxis is één van de kartrekkers van de Garden of Kairos. Garden of Kairos is een community die organisaties in de maakindustrie waaronder high-tech producenten, helpt om de digitale transformatie te concretiseren en realiseren. De focus is op digitale transformatie, met het oog op de menselijke factor.

Via de Garden of Kairos zijn we ook aangesloten bij CLIC-IT. Dat is een consortium van bestaande en startende learning communities die zich bezig houden met allerlei vraagstukken rondom de digitale transformatie.

Met de nieuwe handleiding kunnen we onze gebruikers veel beter ondersteunen.
De samenwerking met Eluxis is ons uitstekend bevallen.

Marcel Smalbil, Animo

Ik heb altijd wel iets op te merken aan bedrijven maar ik moet eerlijk zeggen dat dit bij jullie niet het geval is. Ik zou dit anders eerlijk vermelden. Contact loopt goed en uitleg is altijd heel duidelijk. Een fijne samenwerking die ik graag bij al onze zakenpartners zou zien.

Nick van Rijt, Skylar
LVNL

Tijdens het gehele ontwikkeltraject had Eluxis duidelijk oog voor onze wensen.
Het resultaat is een betrouwbaar systeem dat uitstekend aansluit op onze dagelijkse praktijk.

Maaike Groenewege, LVNL
Hoogheemraadschap

Ik ben zeer te spreken over de professionaliteit en enorme inzet van Eluxis.
.

Martijn de Kloe, HHNK
Fancom

Eluxis is onze partner voor al onze documentatie.
Wij zijn uitermate tevreden over de samenwerking met Eluxis.

Wout Holboom, Fancom

Eluxis is een prima aanvulling op onze eigen expertise!
.

Koen ter Hofstede, Thales