Kennismanagement

Kennismanagement van Eluxis:

Eluxis heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de technische sector op het gebied van kennismanagement. Deze ervaringen zijn vastgelegd in de best practices van het Rendement op Kennis®-model. Deze ervaringen gebruiken we in nieuwe kennismanagementprojecten.

We starten altijd met wat er al wèl op orde is.

We brengen de kritische kennis in je hele waardeketen op orde.

Daardoor heb je na de eerste stappen al resultaat.

Je zet niet alleen de eerste stappen op het gebied van kennismanagement. Maar aan het eind van het project kan je zelfstandig verder.

Zonder kennis en kunde draait je organisatie niet. Alleen goed opgeleide medewerkers die beschikken over de juiste kennis en informatie kunnen hun werk goed doen. Dat geldt ook voor de distributeurs met wie je samenwerkt. Ook je klanten hebben kennis en kunde nodig om je producten en diensten naar tevredenheid te gebruiken.

Maar welke organisatie heeft zijn kennis en kunde echt op orde? In veel organisaties is er wel allerlei kennis en informatie beschikbaar. Maar vaak is dit versnipperd, een rommeltje, niet up-to-date, wordt het niet gebruikt.

De gevolgen? Medewerkers en distributeurs doen hun werk niet goed en niet veilig en zijn ontevreden. Klanten zijn ontevreden over de geleverde producten en diensten. Het wiel wordt iedere keer weer opnieuw uitgevonden, wat veel tijd en geld kost en frustraties geeft. Kritische kennis loopt vaak letterlijk de deur uit als een medewerker vertrekt.

Kennismanagement volgens Eluxis helpt om de kritische kennis en kunde voor je organisatie wèl op orde te hebben. In de hele waardeketen. Voor nu èn voor de toekomstige ontwikkeling van je organisatie.

Benieuwd naar wat Eluxis voor je kan doen?

Neem contact op
053 – 480 30 40

info@eluxis.com

“Kennismanagement volgens Eluxis is het bedrijfsmatig en geïntegreerd inzetten van kennis in de hele waardeketen voor het succesvol realiseren van je organisatiedoelen.”

Eluxis maakt van je kennismanagement een succes

Eluxis kan je op verschillende manieren helpen. We bespreken graag wat voor jouw organisatie de beste manier van samenwerken is. Onze mogelijkheden zijn:

  • Advies en praktische workshops om te starten

    Wil je met kennismanagement aan de slag? Dan merk je al snel dat het een heel breed terrein is en dat kennis overal is. Maar wat is nu kritische kennis? Wat zijn de juiste methoden om kennis te verzamelen, delen, borgen. Met wat voor kennissystemen? Een Wiki of toch beter een echte kennisbank? En wat is eigenlijk tacit knowledge, internaliseren, externaliseren, een blauwe of rode aanpak? Wat moet je gaan doen? Als je met dit soort vragen zit, helpen wij je praktisch op weg. We kunnen je uitstekend adviseren, waarbij je van onze meer dan 20 jaar ervaring profiteert. Met een aantal praktische workshops zorgen we er meteen voor dat de belangrijkste betrokkenen in je organisatie enthousiast worden en meedoen.

  • Kennismanagement projecten en projectmanagement

    Als je kennismanagement in je organisatie wilt invoeren, komt er nogal wat bij kijken. Je moet je kennisorganisatie opzetten, kennis verzamelen en vastleggen, systemen kiezen en inrichten, kennis vastleggen en noem maar op. Daarnaast moet je normale bedrijfsvoering normaal doorlopen. Wij kunnen je compleet ontzorgen door dit voor je te doen, inclusief het projectmanagement ervan. De precieze taakverdeling stemmen we graag met je af. We zorgen ervoor dat je aan het eind van het project zelfstandig verder kunt met het kennismanagement.

Welke kennis heeft jouw organisatie nu nodig? En over 3 jaar? Welke kennis is kritisch voor jouw organisatie? Hoe kom je aan die kennis, hoe ontwikkel je die, hoe draag je die over en hoe houd je die up-to-date? Als je geen duidelijk antwoord op deze vragen hebt, kun je niet met kennismanagement beginnen. Zonder kennisstrategie – zonder heldere routekaart – zul je gaan dwalen en vastlopen.

Eluxis helpt je om een duidelijke kennisstrategie voor je organisatie op te zetten. Praktisch en volgens een bewezen model. Zodat je planmatig en succesvol aan de slag kunt de komende jaren. We helpen je ook om die kennisstrategie uit te werken in een concreet en praktisch plan voor de korte termijn. Zo helpen we je om de stap van strategie naar praktische uitvoering te maken.

Kennis zit in de eerste plaats in de hoofden van mensen. Maar het mooie is dat je kennis ook kunt vastleggen, expliciet kunt maken. Dat kan in de vorm van informatie en documentatie, in opleidingen en in allerlei kennissystemen. Zo maak je kennis overdraagbaar en borg je deze voor de toekomst. Informatie en documentatie kan verschillende doelen hebben. Ken je de trits leren-doen-naslag al? Die moet je kennen om de juiste informatie in de juiste vorm vast te leggen. Wij vertellen je er graag alles over, zodat je de juiste keuzes maakt voor je informatie en documentatie.

Meer informatie vind je bij Technische Documentatie.

Kennis krijgt waarde als je die niet voor je zelf houdt, maar deelt met anderen. Kennis vastleggen is daarom geen eindpunt maar een startpunt. Kennis kun je overdragen via opleidingen – formeel en informeel. Kennis kun je ook overdragen in directe persoonlijke uitwisseling. Of via kennissystemen. Heb je voor je organisatie al een duidelijk plan hoe je gaat zorgen voor je kennisoverdracht? Wij helpen je er graag mee.

Hier vind je meer informatie over Opleiden

Ken je het verschil tussen een CMS, een CCMS, een DMS, een wiki, een kennisbank? Weet je al wat de mogelijkheden zijn van een LMS, VR, AR, e-learning? Door de Digitale Transformatie komen er nog veel meer systemen die de manier waarop we met kennis omgaan ingrijpend veranderen. Wij helpen je graag om de juiste keuzes te maken. Zodat je systemen kiest die doeltreffend zijn, maar ook betaalbaar en onderhoudbaar op de lange termijn.

Meer informatie vind je bij Kennissystemen.

Kennis is mensenwerk en continu in verandering. Zonder goede kennisorganisatie en goed ingerichte kennisprocessen is succesvol kennismanagement daarom niet mogelijk. Heb je al bepaald hoe je kennisorganisatie eruitziet? Welke taken en rollen nodig zijn? Welke processen je moet inrichten? Met welke KPI’s en dashboards je zorgt voor monitoring en voor continu verbeteren? Wij helpen je graag daarmee!

Succesvolle kennismanagement projecten

Bekijk voor inspiratie de volgende kennisprojecten die we hebben uitgevoerd.

Aan de slag met de kennistools

Recept voor opleiden

Wil je ook aan de slag met het opzetten van een opleiding die staat als een huis?
Zet dan de eerste stap en lees ons recept over de juiste aanpak voor succesvol opleiden. Dit recept is gebaseerd op het laatste wetenschappelijke onderzoek en bewezen best practices.
Download het recept onderaan de pagina over Opleiden.

Download op de pagina over Opleiden

Simplified Technical English Checker tool

Simplified Technical English (STE) is een gecontroleerde vorm van Engels die je helpt om consistente en makkelijker leesbare informatie te maken voor een internationaal pubbliek.

Om het werken met STE gemakkelijk te maken, hebben we een STE checker tool ontwikkeld. Vraag het gratis gebruik van de STE checker tool aan op de STE pagina.

Bekijk de tool op de pagina over STE

Aan de slag met kennis

Ik wil graag kennismaken
Stuur me jullie kennisupdates
Download gratis kennistools