Kennismanagement

Kennismanagement van Eluxis:

Eluxis heeft al 25 jaar ervaring in de technische sector op het gebied van kennismanagement. Deze ervaringen zijn vastgelegd in de best practices van het Rendement op Kennis®-model. Deze ervaringen gebruiken we in nieuwe kennismanagementprojecten.

We starten altijd met wat er al wèl op orde is.

We brengen de kritische kennis in je hele waardeketen op orde.

Daardoor heb je na de eerste stappen al resultaat.

Je zet niet alleen de eerste stappen op het gebied van kennismanagement. Maar aan het eind van het project kun je zelfstandig verder.

Zonder kennis en kunde draait je organisatie niet. Alleen goed opgeleide medewerkers die beschikken over de juiste kennis en informatie kunnen hun werk goed doen. Dat geldt ook voor de distributeurs met wie je samenwerkt. Ook je klanten hebben kennis en kunde nodig om je producten en diensten naar tevredenheid te gebruiken.

Maar welke organisatie heeft zijn kennis en kunde echt op orde? In veel organisaties is er wel allerlei kennis en informatie beschikbaar. Maar vaak is dit versnipperd, een rommeltje, niet up-to-date, wordt het niet gebruikt.

De gevolgen? Medewerkers en distributeurs doen hun werk niet goed en niet veilig en zijn ontevreden. Klanten zijn ontevreden over de geleverde producten en diensten. Het wiel wordt iedere keer weer opnieuw uitgevonden, wat veel tijd en geld kost en frustraties geeft. Kritische kennis loopt vaak letterlijk de deur uit als een medewerker vertrekt.

Kennismanagement volgens Eluxis helpt om de kritische kennis en kunde voor je organisatie wèl op orde te hebben. In de hele waardeketen. Voor nu èn voor de toekomstige ontwikkeling van je organisatie.

Maak kennis met Eluxis

“Kennismanagement volgens Eluxis is het bedrijfsmatig en geïntegreerd inzetten van kennis in de hele waardeketen voor het succesvol realiseren van je organisatiedoelen.”

Eluxis maakt van je kennismanagement een succes

Eluxis kan je op verschillende manieren helpen. We bespreken graag wat voor jouw organisatie de beste manier van samenwerken is. Onze mogelijkheden zijn:

  • Advies en praktische workshops om te starten

    Wil je met kennismanagement aan de slag? Dan merk je al snel dat het een heel breed terrein is en dat kennis overal is. Maar wat is nu kritische kennis? Wat zijn de juiste methoden om kennis te verzamelen, delen, borgen. Met wat voor kennissystemen? Een Wiki of toch beter een echte kennisbank? En wat is eigenlijk tacit knowledge, internaliseren, externaliseren, een blauwe of rode aanpak? Wat moet je gaan doen? Als je met dit soort vragen zit, helpen wij je praktisch op weg. We kunnen je uitstekend adviseren, waarbij je van onze bijna 25 jaar ervaring profiteert. Met een aantal praktische workshops zorgen we er meteen voor dat de belangrijkste betrokkenen in je organisatie enthousiast worden en meedoen.

  • Kennismanagement projecten en projectmanagement

    Als je kennismanagement in je organisatie wilt invoeren, komt er nogal wat bij kijken. Je moet je kennisorganisatie opzetten, kennis verzamelen en vastleggen, systemen kiezen en inrichten, kennis vastleggen en noem maar op. Daarnaast moet je normale bedrijfsvoering normaal doorlopen. Wij kunnen je compleet ontzorgen door dit voor je te doen, inclusief het projectmanagement ervan. De precieze taakverdeling stemmen we graag met je af. We zorgen ervoor dat je aan het eind van het project zelfstandig verder kunt met het kennismanagement.

Succesvolle kennismanagement projecten

Bekijk voor inspiratie de volgende kennisprojecten die we hebben uitgevoerd.

Aan de slag met de kennistools

Recept voor opleiden

Wil je ook aan de slag met het opzetten van een opleiding die staat als een huis?
Zet dan de eerste stap en lees ons recept over de juiste aanpak voor succesvol opleiden. Dit recept is gebaseerd op het laatste wetenschappelijke onderzoek en bewezen best practices.
Download het recept onderaan de pagina over Opleiden.

Simplified Technical English Checker tool

Simplified Technical English (STE) is een gecontroleerde vorm van Engels die je helpt om consistente en makkelijker leesbare informatie te maken voor een internationaal pubbliek.

Om het werken met STE gemakkelijk te maken, hebben we een STE checker tool ontwikkeld. Vraag het gratis gebruik van de STE checker tool aan op de STE pagina.