Aanzienlijke efficiëntiestijging van de OEE

Opleiden voor medewerkers in de nieuwe brouwerij

Vraag

In 2004 opende Grolsch een nieuwe hypermoderne brouwerij in Enschede. De medewerkers moesten opgeleid worden voor het werk hierin.

Oplossing

Samen met de opleidingsafdeling van Grolsch ontwikkelde Eluxis het opleidingsplan. Het belangrijkste doel was het verhogen van het technisch kennisniveau van de medewerkers. We ontwikkelden in een meerjarig opleidingstraject ca. 40 werkplekopleidingen voor operators van de verpakkingslijnen en de proefbrouwerij. Ook verzorgden we diverse instructies en workshops.

Resultaat

Na de opleiding waren de medewerkers kundig voor hun werk en konden flexibel worden ingezet. Dit leidde tot een aanzienlijke efficiëntiestijging van de OEE (Overall Equipment Effectiveness). De opleiding is onderdeel van een officieel erkend operatordiploma en van EVC-trajecten. De kennisoverdracht is geborgd (inclusief veiligheidsinstructies).

Bekijk ook

Recept voor opleiden

Wil je ook aan de slag met het opzetten van een opleiding die staat als een huis?
Zet dan de eerste stap en lees ons recept over de juiste aanpak voor succesvol opleiden. Dit recept is gebaseerd op het laatste wetenschappelijke onderzoek en bewezen best practices.
Download het recept onderaan de pagina over Opleiden.