Alle documentatie in een overzichtelijk portaal

Op basis van kenmerken geordend en beschikbaar

Professionele voertechniek

Trioliet is een toonaangevende fabrikant van voertechniek voor de rundveehouderij. In Nederland is Trioliet marktleider op het gebied van voertechniek. De machines van Trioliet worden wereldwijd gebruikt voor het gemechaniseerd en geautomatiseerd voeren.

Om de juiste service en een snelle levering van onderdelen overal ter wereld te kunnen waarborgen heeft Trioliet een wereldwijd netwerk van vertegenwoordigers en dealers. Zij willen continu kunnen beschikken over actuele informatie en productupdates.

De uitdaging

Trioliet heeft een grote portfolio van voermengwagens en voersystemen. Van ieder type zijn vaak meerdere varianten en uitvoeringen leverbaar. De dealers en gebruikers van de systemen gebruiken de informatie van Trioliet om de machines te gebruiken, installeren en onderhouden. Maar ook interne medewerkers willen snel de actuele documenten kunnen vinden.

De bestaande web-omgeving waarin de informatie werd aangeboden was aan vervanging toe. Trioliet heeft toen gekozen voor het nieuwe Content Delivery Portal (CDP) van Eluxis als omgeving waar de informatie ontsloten wordt.

Het CDP van Eluxis helpt ons om op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier de informatie bij onze partners en klanten te krijgen.

Kees Liet, CIO van Trioliet

Oplossing

Trioliet had reeds ruim 300 bestaande handleidingen, service-manuals en installatievoorschriften. Deze worden in meerdere talen in het CDP aangeboden aan de ruim 600 dealers. Daarnaast gebruikt Trioliet voor het maken van informatie het IDS Component Content Management Systeem van Eluxis. Vanuit IDS kan de actuele informatie met alle relevante kenmerken en in alle talen direct naar het CDP gepubliceerd worden.

Dealers en gebruikers kunnen op het CDP inloggen. De informatie die ze kunnen vinden is afhankelijk van hun rechten. In het CDP is alle informatie op basis van de kenmerken geordend en voor gebruikers beschikbaar. Op deze manier kunnen de dealers en gebruikers snel de voor hen relevante documenten vinden en in de gewenste taal raadplegen.

Resultaat

Voor de gebruikers en dealers biedt dit:

  • Alle actuele informatie snel beschikbaar
  • Eenvoudig zoeken en filteren op kenmerken (faceted search)
  • Alle taalvarianten van documentatie binnen handbereik.

Bekijk ook

Checklist voor documentatie

In onze dagelijkse praktijk zien wij veel documentatie en informatieve teksten. We zien daarin regelmatig dat de makers in bekende valkuilen stappen.

Wij hebben een handige checklist gemaakt waarmee je makkelijk kunt checken of jouw documentatie voldoet aan de best-practices van het vakgebied.