Nieuw documentatiesysteem voor internationale productdocumentatie voor distributeurs en gebruikers

IDS voor Nedap Livestock Management

Vraag

Nedap wilde het maken van zijn documentatie efficiënter maken en zocht daarvoor een nieuw documentatiesysteem.

Door de toenemende druk en doorlooptijden voor de ontwikkeling van productdocumentatie, wilden we een efficiëntieslag maken. We moesten effectiever gaan werken. Eluxis heeft ons daarin uitstekend begeleid met een set aan workshops en met de implementatie van IDS; het Component Content Management Systeem voor de ontwikkeling van onze productdocumentatie. IDS helpt ons bij het slimmer opzetten van onze documentatie. IDS is een gebruiksvriendelijk en flexibel pakket, dat op vele terreinen voordelen heeft ten opzichte van andere pakketten.

Matthijs Mensink, Manager eLearning, Nedap Livestock Management

Oplossing

Eluxis leverde een nieuw documentatiesysteem op basis van IDS, het Component Content Management Systeem van Eluxis. Om dit goed te kunnen inrichten verzorgden we ook een EMC-traject (Enterprise Content Management). Hierin bepaalden we gezamenlijk het informatielandschap en de informatiearchitectuur: welke gebruikers (klanten, distributeurs, eigen medewerkers) hebben welke informatie nodig, hoe kunnen we die het beste opbouwen.

Resultaat

Nedap ontwikkelt tot volle tevredenheid zijn documentatie met IDS. Dit gaat veel efficiënter en sneller, zodat kosten bespaard worden. Door het gezamenlijk ontwikkelen van het informatielandschap en de informatiearchitectuur hebben alle betrokken medewerkers bij Nedap hetzelfde beeld van het doel en de opzet van de documentatie. Dat motiveert en zorgt voor goede samenwerking.

Bekijk ook

Simplified Technical English Checker tool

Simplified Technical English (STE) is een gecontroleerde vorm van Engels die je helpt om consistente en makkelijker leesbare informatie te maken voor een internationaal pubbliek.

Om het werken met STE gemakkelijk te maken, hebben we een STE checker tool ontwikkeld. Vraag het gratis gebruik van de STE checker tool aan op de STE pagina.