Kennissystemen

Kennissystemen van Eluxis:

Alleen een systeem dat tijd bespaart en intuïtief is, wordt met plezier gebruikt. Als de medewerkers de voordelen niet zien, heeft het systeem geen zin. Daarom zorgen we ervoor dat je medewerkers met plezier het nieuwe systeem raadplegen.

Een passende indeling van je kennis is randvoorwaarde voor het gemakkelijk vinden van je informatie. Voor elk bedrijf is deze weer anders. We bespreken samen wat de kennis in je organisatie is en over welke categorieën deze handig verdeeld kan worden. Dit vormt de basis voor de informatiestructuur.

Als je kennis deelt, krijgt deze meer waarde. De interactie die dat vraagt, is niet vanzelfsprekend. Bij het koffiezetapparaat gaat het toch vaker over het weer, dan over de laatste uitdaging tijdens je werk. Als medewerkers thuis werken, is het een nog grotere uitdaging om kennisdelen te faciliteren. Een kennissysteem helpt hierbij.

Naast een duidelijke informatiestructuur is het erg belangrijk om een goede zoekfunctie te hebben in je kennissysteem. Een voorbeeld hiervan zie je in Wikipedia. Het is sneller om te Googlen op ‘hond wiki’ dan om de pagina over honden op te zoeken via het menu in de Wikipedia.

Om de zoekfunctie te ondersteunen zetten wij meta-data in. Door deze slim te selecteren scheelt het veel zoektijd voor de gebruiker.

Elk systeem vereist onderhoud. Voorbeelden van onderhoud zijn: systeemupdates en moderatie. Als je veel personaliseert aan een systeem, kan het veel onderhoud vergen. Tijdens het inrichten van het systeem houden wij hier rekening mee.

Een goede transitie binnen je organisatie is van cruciaal belang. Elke medewerker moet mee naar het nieuwe systeem, om het ultieme uit het systeem te halen. Wij helpen je om iedereen mee te krijgen!

Kennis is mensenwerk. Daarom heb je een team met verschillende rollen en taken om je kennissysteem goed te laten gebruiken en onderhouden. Wij weten hoe je zo’n succesvol kennisteam moet samenstellen en trainen.

Zonder digitaal kennissysteem kan je organisatie tegenwoordig niet meer functioneren. Wil jij er een kiezen? Of het gebruik ervan tot een succes maken? Zet dan onze kennis en kunde in – wij weten wat er werkt en niet werkt.

Eluxis helpt je bedrijf bij het kiezen, inrichten, gebruiken en onderhouden van je kennissystemen. Een kennissysteem is een digitaal systeem om kennis vast te leggen en over te dragen. Er zijn er nogal wat, waaruit je moet kiezen! Kennisbank, LMS, documentatiesysteem, CCMS, … . Wij helpen je om de juiste systemen voor jouw organisatie te kiezen. Daarna helpen we je om deze goed in te richten voor de gebruikers en de workflow in jouw bedrijf.

Zelfs na het inrichten blijft het een uitdaging om van je kennissysteem een succes te maken. Ook dan blijven we jouw ideale partner. We helpen bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van content, maken van templates of modereren van het systeem. Houd je deze taken liever intern, maar weet je niet hoe? Wij leiden je medewerkers op voor deze taken.

Veel bedrijven die een nieuw kennissysteem invoeren, komen niet verder dan een pilot. Of het systeem blijkt na verloop van tijd niet wat de gebruikers ervan verwachten of het verzandt. Voorkom teleurstellingen. Schakel onze expertise in, wij hebben al 25 jaar ervaring hiermee.

Maak kennis met Eluxis

Er zijn allerlei typen kennissystemen voor verschillende toepassingen. Hieronder zie je in het kort de belangrijke hoofdcategorieën. In de praktijk zie je dat deze systemen steeds meer functies van elkaar overnemen en naar elkaar toegroeien. Ben je geïnteresseerd? Maak dan een afspraak, dan bespreken we alle finesses met je en laten we je ook een aantal voorbeelden zien.