Vacature: Instructional Designer

Starter of ervaren

Heb jij een passie voor helder uitleggen en communiceren van ingewikkelde technische onderwerpen? Met tekst, visualisaties, moderne media en moderne softwaretools? Wil je werken bij een gespecialiseerd en toonaangevend bureau met leuke collega’s en voor verschillende interessante klanten? Dan ben jij de Instructional Designer die we zoeken!

Wat doe je als Instructional Designer?

Als Instructional Designer zorg je ervoor dat mensen goed met producten kunnen omgaan en goed hun werk kunnen doen, meestal in technische omgevingen.  Je maakt daarvoor allerlei opleidingen en instructies. Je doet dat voor professionals en consumenten.

Daarvoor ontwerp je het beste concept om mensen te ondersteunen. Daarna ontwikkel je alle instructieve materialen die nodig zijn, zoals bijvoorbeeld:

 • Complete opleidingen en opleidingstrajecten

 • E-learning en andere moderne opleidingsmaterialen

 • Elektronische toetsen

 • Elektronische kennisbanken

 • Procedures en werkinstructies

 • Handleidingen

 • Beschrijvingen van softwareproducten en technische installaties

FAQ items aan het laden...

Voor het maken hiervan werk je met professionele software, zoals de Adobe Creative Suite, Articulate 360 Suite, Component Content Management Systemen, Confluence en MicroSoft Office-programma’s.

Wie zijn wij?

Eluxis is een full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector. We hebben bijna 25 jaar ervaring. Wij werken in teams met meerdere disciplines voor toonaangevende, mooie bedrijven. De kracht van ons team is dat we zowel zelfstandig als met elkaar onze projecten uitvoeren. We maken gebruik van elkaars expertise en bieden samen een totaalpakket aan onze klanten. Met onze klanten werken we ook langdurig en nauw samen.

Voor wie werk je?

Eluxis werkt voor toonaangevende technische bedrijven, zoals Animo, Thales Nederland, Tata Steel, Vattenfall, Caiway, Fancom enz. Die veelzijdige wereld wordt ook jouw werkterrein.

Wie zoeken we

Onze nieuwe collega kan een ervaren instructional designer zijn of een starter. Belangrijk vinden we dat je van aanpakken weet, initiatief hebt en dat je goed kunt samenwerken. Techniche interesse is een must, vanwege de klanten voor wie we werken.

Wat we vragen

 • Een HBO- of universitaire opleiding, gericht op het maken van instructies en communicatie. We denken bijv. aan een opleiding technische communicatie, communicatiewetenschappen, Nederlands, Engels of onderwijskunde. Ook als je een vooropleiding in de techniek hebt en houdt van helder schrijven en communiceren, nodigen we je van harte uit om te reageren.

 • Goed kunnen werken met software, zoals alle MS Office-programma’s. Liefst kun je ook werken met software zoals de Adobe Creative Suite. Je vindt werken met software in ieder geval leuk.

 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels en de bereidheid om je daarin verder te ontwikkelen.

 • De flexibiliteit om in een gespecialiseerd bureau te doen wat nodig is.

 • Bereidheid tot reizen naar onze klanten in Nederland (heel soms buitenland).

 • Interesse om te willen ontwerpen én om instructies tot in detail uit te werken.

Wat wij je bieden

 • Het specialisme van instructional design is een boeiend vak met toekomst, waarin veel gebeurt en gaat gebeuren. Net als wij ga je vooroplopen in dit vak.

 • We zorgen voor een goede interne opleiding met in het eerste jaar een coach.

 • Je werkt bij een vooruitstrevend bedrijf met een leuk team en interessante klanten.

 • Je standplaats is in het bruisende centrum van Enschede direct naast het station.

  Verder bezoek je klanten en werk je maximaal 2 dagen per week thuis.

 • We bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden en bij goed functioneren al snel een vaste baan.

 • Mogelijkheid tot het volgen van aanvullende opleidingen in bijv. de techniek.

Birgit Maas

Instructional designer

Ik ben nu een half jaar aan het werk bij Eluxis en het bevalt me erg goed. In een kort inwerktraject heb ik leren werken met essentiële software. De geleerde vaardigheden heb ik direct kunnen toepassen in de projecten waaraan ik meewerkte. De projecten en klanten zijn divers, hierdoor zijn ook de werkzaamheden en werkdagen afwisselend zijn. Je komt in een leuk team terecht waarin iedereen bereid is elkaar te helpen. En naast je professionele ontwikkeling is er ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (eventueel d.m.v. coaching).

Reageren

Word jij onze nieuwe Instructional Designer?
Stuur dan een e-mail met een motivatie en CV naar Hannie van der Krogt, info@eluxis.com.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Hannie van der Krogt (office manager), Toivo Lagerweij (senior consultant) of Peter van Bart (directeur) via 053 480 30 40 of het genoemde mailadres. Meer informatie over ons vind je op www.eluxis.com.

Wij zijn niet geïnteresseerd in reacties van bureaus of bemiddelaars.