Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Eerste les Microsoft Word

Tijdens mijn sollicitatiegesprek bij Eluxis werd naar mijn kennis en vaardigheden met Microsoft Word gevraagd. Mijn antwoord daarop was “Prima! Tijdens mijn studie heb ik er dagelijks meegewerkt”. Ik was er dus van overtuigd dat ik er goed genoeg mee uit de voeten kon. De vervolgvraag “Hoe geef je een woord meer nadruk?” leek dan ook een zeer eenvoudige vraag. “Selecteer het woord en daarna ga je natuurlijk naar de werkbalk om op de B te klikken”. Dit bleek niet het gewenste antwoord te zijn. De werkbalk ‘Font / Paragraph’ is voor een professional verboden terrein.

Hoe dan wel?

Stijlelementen gebruiken. Stijlelementen hebben een opmaakprofiel waarin onder andere de opmaak, het lettertype en de spatiëring zijn vastgelegd. Hierin is onderscheid tussen paragraafstijlen en karakterstijlen. Je kent een paragraafstijl of karakterstijl aan een tekst toe. Op basis daarvan wordt de opmaak bepaalt. In het geval van een woord met nadruk: bijvoorbeeld de karakterstijl emphasis gebruiken. Hét voordeel van het gebruik van stijlelementen is een consistente opmaak. Wanneer een stijlelement geüpdatet wordt, worden alle teksten van dit element automatisch bijgewerkt.

Nu ik zelf bij Eluxis werk, merk ik ook het gemak van het gebruik van de stijlelementen. Misschien is het je al opgevallen: wij hebben een nieuwe huisstijl. Veel van onze Word-documenten moesten omgezet worden naar de nieuwe huisstijl. Dit was eenvoudige taak, want ik kon een nieuwe template aan het document toekennen en vervolgens werden alle kopjes, opsommingslijsten, inspringingen etc. aangepast naar de nieuwe huisstijl. Dit heeft heel veel handwerk bespaart.

Workshop Word

Tijdens het werken bij Eluxis heb ik van collega’s nog meer handige Word tips en trucs geleerd. Wil je meer van zulke tips leren? Meld je dan voor de Microsoft Word-workshop van Eluxis door een mail te sturen naar info@eluxis.com of te bellen naar 053-4803040.

Workshop Microsoft Word voor TataSteel

Pagina delen

Geschreven door

Maaike Otten
m.otten@eluxis.com
053-4803047

Maaike Otten

Gerelateerd

2022-08-31T10:51:47+02:00
Ga naar de bovenkant