Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Hoe kun je kunstmatige intelligentie gebruiken voor je e-learning en opleiding?

Sinds kort heb ik een tweede baan, waar ik behoorlijk druk mee ben.

Ik ben gekozen als rolmodel voor een Avatar in een animatiefilm! Verrassend en een hele eer, maar het betekent ook een flinke druk op me. De Avatar in de animatie ziet er net uit als ik. Zelfde markante kapsel, bril, jasje, schoenen, alles klopt. Ik moet er nu wel voor zorgen dat ik de Avatar constant het goede voorbeeld geef!

Grapje, maar niet helemaal.

Kunstmatige intelligentie helpt je met animaties maken

Al enige tijd gebruiken we in ons bedrijf software om animaties te maken. Je kunt in tekst kort beschrijven wat voor animatie je wilt hebben en de software maakt die dan razendsnel. Alles op basis van AI, kunstmatige intelligentie. De software maakt met slimme algoritmes uit de beschikbare plaatjes en beelden een animatie voor je. Dat is ook voor slimme software nog best een klus, daarom staat de software echt even te pruttelen.

Als je wilt kun je er ook gesproken tekst in verschillende talen aan koppelen, ook automatisch gegenereerd.

Hoe gebruik je kunstmatige intelligentie bij animaties?

Een aantal jaren geleden was het maken van een animatie tijdrovend mensenwerk en duur. Nu kun je met dit soort AI-software razendsnel een goede basis voor een leuke animatie maken die er al heel leuk uitziet. Vervolgens kun je deze gaan bewerken en aanpassen.

Het blijft natuurlijk kunstmatige intelligentie, die door mensen goed gebruikt moet worden. Je hebt een basis, maar die moet je wel controleren en aanpassen. Verder is de mens vaak toch de AI nog de baas. Een kunstmatige stem klinkt nog steeds kunstmatig, een echte stem is beter.

Ook hier is het uiteindelijk de mens die het succes bepaalt van de technologie. Je moet dit soort software goed gebruiken. Wij hebben daar inmiddels de nodige ervaring mee opgedaan, met wat wel en niet werkt.

Geïnteresseerd in een demonstratie en een gesprek hierover? Stuur me een mailtje of bel, dan maken we een afspraak om via Teams of een bezoek een korte demo te geven en te bespreken wat er kan.

Voor de zekerheid, je spreekt dan mij of een collega en niet mijn Avatar!

Groeten!
Peter van Bart

Pagina delen

Geschreven door

Peter van Bart
p.vanbart@eluxis.com
053-4803040

Peter van Bart

Gerelateerd

2024-03-07T14:09:29+02:00
Ga naar de bovenkant