Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Wat kunnen we van Japanners over techniek leren?

Sinds een aantal jaren hebben we een Japanse connectie in onze familie.

We hebben inmiddels met veel plezier verschillende Japanse gewoontes overgenomen. Onze mailtjes en appjes zitten bijvoorbeeld vol met grappige gifjes en emoticons en grappig bewerkte foto’s, hoe meer hoe beter. Een vakantiefoto versturen? Dan geef je iedereen natuurlijk roze konijnenoren en -tanden, anders komt de groet echt niet over!

In Japan viel ons op hoe anders Japanners met techniek omgaan. In de auto kijk je onder het rijden TV of een DVD. Ja, ook de bestuurder. Ja, ook tijdens het rijden. Nee, niet op je smartphone. Gewoon op het display van je auto. Zoals wij de radio aanzetten voor achtergrondvermaak tijdens het rijden, zo zetten Japanners een Disneyfilm over the Lion King op.

Ook valt op dat bijna alle Japanners achteruit inparkeren. Zijn het dan zo veel betere chauffeurs dan wij? Mwah, zal ik niet zeggen.

Maar bijna alle Japanners hebben een videocamera voor het inparkeren in hun auto. Dan is achteruit inparkeren voor iedereen een makkie.

Die techniek is er, het is handig en nog leuk ook. Waarom zou je die dan niet gebruiken?

Ze werken bovendien zo hard dat alle gemak welkom is. Ja, het stereotype klopt. De Japanners die aan het begin van de nacht uit hun werk naar huis gaan met de metro in Tokio, zitten er die ochtend om 6:00 uur weer.

Het idee dat techniek en handigheden ook gewoon leuk zijn – dat idee kunnen we wat meer omarmen. Soms ook gewoon gaan gebruiken zonder uitvoerige analyses en overwegingen vooraf! Je leeft echt leuker.

Vanuit dit idee gaan we een set gratis kennistools aan je leveren. Die kun je vinden op https://www.eluxis.com/kennistools/. Er staan er nu 3, kijk zelf even welke. En er komen er meer, dus houd de pagina in de gaten (zet hem bij je Favorieten).

En dan komt volgende week de big bang! We lanceren dan onze eerste kennisbox. Je hoort van ons.

Groeten 🙂 🙂 🙂

Peter van Bart
p.vanbart@eluxis.com
053-4803040

Peter van Bart

Pagina delen

Gerelateerd

2022-07-04T11:26:45+02:00
Ga naar de bovenkant