Kennismaken

Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Aan de slag met kennis in de digitale wereld.

Beste klanten en relaties,

Allereerst hoop ik dat jullie gezond zijn – jullie zelf, jullie familie, vrienden en collega’s. We beleven een bijzondere tijd. Bij Eluxis zijn we gelukkig nog gezond.

Deze blog schrijf ik met uitzicht op een zonovergoten lindeboom in mijn straat. Twee duiven kwamen net langs om te kijken of ze hier met hun nest aan de slag kunnen. Takjes verzamelen, stapelen en dan maak je een nest in een wiebelende boom. Knap! Zij hebben specialistische kennis, zijn zich daarvan alleen niet bewust (denken wij dan).

Hoe mooi het uitzicht ook is, dit is niet de plek waar ik graag werk. Het liefst ben ik op de werkvloer bezig. Bij onze klanten. Bij mijn collega’s. Bij de mensen met wie ik samenwerk. Want op de werkvloer, daar gebeurt het. Maar dat zit er even niet in.

De afgelopen weken hebben we hard doorgewerkt voor onze klanten. Teams, Zoom, Skype, bellen, mailen … we hebben het allemaal ingezet. En dat gaat verrassend goed. We zitten opeens helemaal in de digitale transformatie zoals dat heet.

Ik heb ook nagedacht over wat we als Eluxis gaan doen. Hoe kunnen we jullie blijven helpen bij jullie werk?

Ik realiseerde me hoeveel kennis we als Eluxis hebben. Waardevolle kennis. Kennis die we in meer dan 20 jaar in allerlei mooie projecten hebben opgebouwd. Over opleiden. Kennismanagement. Servitization. DITA. XML. Technische informatie. Over best practices, wat wel en niet werkt in bedrijven. Over nieuwe ontwikkelingen in ons vak. Enz. enz.

We hebben zoveel kennis dat we dat zelf soms niet meer weten (we zijn eigenlijk net als die duiven).

Maar hoe kunnen we jullie nog meer gebruik laten maken van onze kennis? Zodat ook jullie daarmee aan de slag kunnen?

Daarvoor hebben we een aantal nieuwe initiatieven bedacht. Een van de dingen die we nieuw gaan doen, zijn online trainingen. Daarin gaan we onze expertise met jullie delen. Zodat ook jullie kennisexpert kunnen worden.

Ook zullen we meer diensten digitaal aanbieden. Binnenkort zal ik daarover meer informatie mailen.

Blijven we ook dingen hetzelfde doen? Natuurlijk. We blijven projecten doen en advies en trainingen geven zoals jullie dat gewend zijn. Alleen zullen we dat vaker op afstand, digitaal doen.

Omdat we onze kennis meer met jullie willen delen, zullen we ook meer mailen. Iedere donderdag. En als we iets extra’s te melden hebben, soms ook op dinsdag.

Vind je dat te veel, dan kun je hier aangeven dat je alleen de standaard Kennis in beweging wilt blijven ontvangen zoals je van ons gewend bent, een paar keer per jaar. Blijf mij alleen de standaard Kennis in beweging sturen.

De site voor onze online opleidingen wordt www.dekennisexpert.nl. Volg deze site als je ook zelf de kennisexpert in je bedrijf wilt worden. En zoveel kennis wilt opbouwen dat je dat straks misschien zelf ook niet meer in de gaten hebt (net als die duiven).

Ik spreek jullie graag weer, via de mail – en hopelijk binnen niet al te lange tijd ook weer persoonlijk.

Hartelijke groeten!
Peter van Bart

Pagina delen

Wil je voortaan direct de nieuwste blogs zien?

Meld je aan voor onze updates “Aan de slag met Kennis” en “Kennis in Beweging”.
Blijf bij met tips en nieuwe inzichten voor kennisexperts.

Gerelateerd

Aan de slag met kennis

Online afspraak maken
2022-07-04T11:30:59+02:00
Ga naar de bovenkant