Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

De digitale transformatie vraagt om durf – doe daarom mee in Garden of Kairos!

Twee weken geleden liet ik weten dat we als Eluxis gaan deelnemen aan Garden of Kairos. Omdat het voor nogal wat lezers vakantie was, vertel ik nog een keer waarom wij dat met veel enthousiasme gaan doen. Jij misschien ook?

Samen werken aan de Digitale Transformatie

De digitale transformatie is een van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment. Maar bedrijven in de maakindustrie missen massaal deze boot. Daardoor verzwakt hun concurrentiepositie. Om dat probleem op te lossen slaat een team van bedrijven en kennisinstellingen in Oost-Nederland de handen ineen. In de splinternieuwe community Garden of Kairos gaan we samen werken aan de digitale transformatie van de maakindustrie.

Innovatieve projecten en leren van elkaar
De deelnemers in Garden of Kairos gaan samen innovatieve projecten doen, ervaringen delen en van elkaar leren.

Als Eluxis gaan we vooral aan de slag met nieuwe technieken voor opleiden, trainen en support. We willen bijvoorbeeld werken aan nieuwe technieken waarmee fabrikanten wereldwijd hun distributeurs en klanten kunnen ondersteunen. Via training op afstand, remote support, remote diagnostics, digital twin, digital thread enz. We gaan ook onderzoeken hoe bedrijven hiermee nieuwe services kunnen ontwikkelen en nieuwe businessmodellen kunnen opzetten.

Verder laten we ons ook verrassen en inspireren.

Wat betekent Garden of Kairos?
Een aantal mensen hebben me gevraagd waar deze naam vandaan komt. Garden of Kairos komt voort uit het smart industry fieldlab The Garden. Da’s deel één van de naam.

Het tweede deel – Kairos – is door een van de oprichters van het eerste uur ingebracht (Flip, mooi idee was dat!).

De Grieken hadden twee woorden voor tijd. Chronos ken je, dat zit nog steeds in chronologie, chronometer enz. De god Chronos wordt vaak voorgesteld als een oude man met een baard. Chronos staat voor de wetmatigheid van de tijd, die maar voortgaat. Je hebt je maar te schikken.

Maar soms is er een bijzonder moment in de tijd, dan gaat er iets gebeuren. Kairos is daarvan de god.

Afbeelding van “Kairos Een nieuwe bevlogenheid” van Joke J. Hermsen

Het beeld van Kairos is bijzonder.  Hij is naakt, met alleen een grote lok haar op zijn voorhoofd. In zijn hand heeft hij een weegschaal die hij nauwkeurig bekijkt.

Kairos wordt zo uitgebeeld als de god van de kans, de opportunity, het bijzondere moment. Je moet goed in de gaten houden of er een kans is om wat nieuws te gaan doen.

Als die kans er is, moet je hem meteen bij zijn kuif pakken. Wacht niet te lang! Dan is Kairos voorbij. Zo’n naakte god glipt door je handen.

Spreekt het grijpen van de kans op het juiste moment je aan?  Neem dan even een kijkje op www.gardenofkairos.com of lees het persbericht en laat je inspireren.

Spreekt dit je aan?  Grijp die kans dan nu, anders is hij voorbij!

Groeten!
Peter van Bart

PS:

Joke Hermsen schreef een leuk boekje over Kairos. Op de omslag staat een mooie afbeelding van de god Kairos met zijn kuif en weegschaal.

https://www.singeluitgeverijen.nl/de-arbeiderspers/boek/kairos/

Pagina delen

Geschreven door

Peter van Bart
p.vanbart@eluxis.com
053-4803040

Peter van Bart

Gerelateerd

2022-07-04T10:49:12+02:00
Ga naar de bovenkant