Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Garden of Kairos boost voor maakindustrie in Oost-Nederland

Bedrijven in de maakindustrie missen massaal de boot van de digitale transformatie, waardoor hun positie in de economie verzwakt. Daarom slaat een team van bedrijven en kennisinstellingen in Oost-Nederland de handen ineen. In de splinternieuwe community Garden of Kairos gaan zij samen werken aan de noodzakelijke digitale transformatie. Daarbij ligt de nadruk op de gebruikers van deze technieken en de impact hiervan op de organisatie plus de maatschappij. Het motto: Digital Focus, Human Touch. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. De community heeft als doel om binnen 3 jaar ca. 30 deelnemende bedrijven te hebben.

In de Griekse mythologie was Kairos de jongste en meest opstandige kleinzoon van Chronos – de god van de tijd. Kairos staat voor grijpen van kansen, nieuwe wegen gaan en niet bang zijn voor nieuwe ideeën. Het samenwerkingsverband Garden of Kairos haalt hieruit de inspiratie en wil met dezelfde insteek de maakindustrie omvormen.

Grootste uitdaging is grootste kans

“Nieuwe digitale technieken veranderen ons leven. We werken thuis maar werken tegelijk samen via het internet met collega’s over de hele wereld. Onze maaltijd bestellen we tussendoor via datzelfde internet. Zo veranderen nieuwe digitale technieken ook in sneltreinvaart de manier waarop de maakindustrie werkt. Ontwerptekeningen sturen automatisch productiemachines en robots aan – zonder dat er een mens aan te pas komt. Een machinebouwer kijkt op afstand mee hoe zijn machine in Taiwan wordt gebruikt en geeft advies voor het verhelpen van storingen. Voor een machinetraining kom je niet meer naar een klaslokaal, maar je volgt deze individueel via Virtual Reality waar je ook bent”, leggen de woordvoerders Martin Arens en Peter van Bart uit. “Deze digitale transformatie is de grootste verandering voor bedrijven van dit moment. Tegelijk is het de grootste kans! Nieuwe technieken maken het mogelijk om nieuwe, innovatieve producten en diensten wereldwijd te produceren en te verkopen.”

In de praktijk blijkt het voor bedrijven vaak complex om de digitale transformatie tot een succes te maken. Het kiezen van de juiste technieken en methoden en het vervolgens succesvol gebruiken en vermarkten hiervan is behoorlijk complex. Bovendien vraagt dit veel tijd en de medewerkers die hiervoor nodig zijn, zijn schaars en al druk met het gewone werk. Door samen te werken bundelen de deelnemers in Garden of Kairos hun expertise, capaciteit en middelen. “Zo kan iedere deelnemer meer doen en leren we sneller dankzij elkaars ervaringen. We maken ook het MKB future-proof.”

Deelnemen

De deelnemers aan Garden of Kairos zijn op dit moment: BouwatchDemconCGIDistributeEluxisGPO SolutionsHanzehogeschool GroningenMobinaOost NLPino & PartnersPTCROC van TwenteSaxion HogeschoolSerious VRThales NederlandUniversiteit TwenteVanenburg SoftwareVMI Group.
Het samenwerkingsverband staat open voor alle bedrijven in de maakindustrie en voor hun toeleveranciers en partners.

Meer informatie is te vinden op www.gardenofkairos.com. Contactpersonen zijn Martin Arens (m.arens@gardenofkairos.com) en Peter van Bart (p.vanbart@gardenofkairos.com).

Pagina delen

Gerelateerd

2022-07-04T10:51:15+02:00
Ga naar de bovenkant