Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Nieuwe online handleiding voor Animo in SwipeGuide

Animo

Het Nederlandse bedrijf Animo in Assen maakt hoogwaardige koffiezetsystemen en -automaten voor mensen die goede koffie willen schenken. Dit zijn gebruiksvriendelijke apparaten met veel keuzemogelijkheden die gemakkelijk te onderhouden zijn en lang meegaan. Machines die keer op keer lekkere koffie zetten. Maar ook thee, chocolademelk of soep. Animo doet dit al meer dan 68 jaar. Voor binnen- en buitenland.

Nieuwe online gebruikershandleiding bij de Optime

Animo onderscheidt zich door gebruikersgemak en innovatie. Het heeft daarvoor herhaald onderscheidingen gekregen. Daarom wilde Animo ook de gebruikershandleidingen modern en gebruiksvriendelijk gaan aanbieden. Animo heeft daarvoor de software van SwipeGuide aangeschaft. Hiermee kunnen heel eenvoudig digitale gebruikershandelingen worden gemaakt en online worden aangeboden.

De nieuwe handleiding van Animo: digitaal, online en met duidelijke instructies.

De nieuwe handleiding van Animo: digitaal, online en met duidelijke instructies.

Voor het maken van de inhoud van de handleiding schakelde Animo Eluxis in. We maakten een praktische, duidelijke handleiding bij het nieuwe Optime-product van Animo. Deze is te zien op https://animo.swipeguide.com/guide/optime. De handleiding is opgezet volgens de principes van het minimalisme. Het minimalisme is dé best practice voor het maken van instructies; deze is uitgebreid – wetenschappelijk en praktisch – getest.

Met korte stapsgewijze instructies en foto’s worden alle gebruikerstaken duidelijk uitgelegd. Geanimeerde foto’s helpen om de handelingen nog duidelijker te laten zien.

Voor de veiligheidsvoorschriften en milieuinformatie maakte Eluxis een beknopt boekje in verschillende talen. Hiermee wordt voldaan aan de Europese richtlijn 2016/C 272/01 die vereist dat veiligheidsinformatie in gedrukte vorm wordt geleverd. Dit boekje is door de TÜV goedgekeurd als onderdeel van de productkeuring van de Optime.

Wat is het resultaat van de nieuwe handleiding voor Animo?

Marcel Smalbil, de marketing manager van Animo, is erg tevreden over de nieuwe handleiding. Marcel zegt hierover “Met de nieuwe handleiding kunnen we onze gebruikers veel beter ondersteunen. Inhoud en presentatie sluiten veel beter aan op hun wensen. Ook kunnen we de handleidingen veel sneller aanpassen en deze staan daarna direct weer online. We hebben veel minder tekst en daardoor veel minder vertaalwerk en vertaalkosten. Doordat we veel minder papieren drukwerk leveren, dragen we ook bij aan duurzaamheid & milieu en hebben we bovendien veel minder printkosten. De samenwerking met SwipeGuide en Eluxis is ons uitstekend bevallen.

Met het Analytics Dashboard van SwipeGuide kan Animo continu het gebruik van de handleiding analyseren. Ook kunnen de gebruikers in SwipeGuide direct feedback op de handleiding geven. Waar nodig kunnen de handleidingen met SwipeGuide eenvoudig worden verbeterd. Nieuwe versies kunnen direct worden gepubliceerd. Zo kan Animo de ondersteuning van de gebruiker continu verbeteren. Dat levert ook financiële besparingen op voor Animo, doordat gebruikers minder vaak de helpdesk bellen en producten niet ten onrechte terugsturen.

Verder gebruik van SwipeGuide door Animo

Animo zal in de toekomst meer handleidingen in SwipeGuide ontwikkelen. Ook is Animo gestart met het maken van werkinstructies in SwipeGuide voor het eigen productiepersoneel. Animo ziet goede kansen om SwipeGuide breder te gaan inzetten.

Ook Eluxis ziet goede kansen voor het gebruik van SwipeGuide. Met SwipeGuide kun je heel eenvoudig handleidingen en werkinstructies digitaal, online aanbieden en heel eenvoudig onderhouden. We zetten de samenwerking met SwipeGuide graag voort!

De handleiding uit SwipeGuide is online, op een computer, tablet of mobiele telefoon te gebruiken. Zo is de informatie altijd direct onder handbereik!

De handleiding uit SwipeGuide is online, op een computer, tablet of mobiele telefoon te gebruiken. Zo is de informatie altijd direct onder handbereik!

Voor een korte Nederlandse casusbeschrijving klik hier of voor een uitgebreide Engelstalige casusbeschrijving klik hier.

Pagina delen

Gerelateerd

2022-07-04T11:35:59+02:00
Ga naar de bovenkant