Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Full-service bureau voor kennismanagement in de technische sector

Verslag van Technical communication day 2019

Bij bedrijven in de technische branche heerst er een schaarste aan technisch personeel. Er is een grote vraag naar technisch onderlegde mensen; nu en in de toekomst. Hoe gaan organisaties in deze tijd hiermee om? Welke rol speelt technologie bij leren en instrueren en wat zijn de verwachtingen op dit gebied voor de toekomst? Dit was precies het onderwerp van gesprek tijdens de Technical Communication Day 2019. Een 100-tal mensen uit het vakgebied waren bijeen om kennis te delen en nieuwe kennis te vergaren.

Technical communication day 2019 video

Ervaringen uit de praktijk

Na het welkomstwoord van Peter van Bart (Eluxis) waren er veel inspirerende presentaties. Hans van der Meij (University of Twente) trapte af met de resultaten van zijn onderzoek naar instructievideo’s; hoe kunnen deze het beste worden ingezet volgens wetenschappelijk onderzoek? Vanuit de praktijk vertelde William van der Moolen (Informaat) hoe binnen de financiële wereld naar leren gekeken wordt en hoe technische bedrijven daarvan kunnen leren. Martin Grefte (Grolsch) vertelde over de introductie van operator 2.0; welke competenties heeft de operator van de toekomst nodig? Rob Verhoeven en Meike Belter (Thales) vertelden over het onderzoeksproject met betrekking tot virtual reality. Onderzocht is het verschil tussen klassikaal onderwijs en VR onderwijs. Bas Kollöffel (University of Twente) sprak over de effecten van VR als trainingstool; een magische oplossing of een nieuwe hype? Bertrand Baesjou (LVNL) vertelde hoe LVNL omgaat met training voor maintenance engineers terwijl de bedrijfsvoering onder hoge druk doorgaat.

Ervaringen uit wetenschappelijk onderzoek

Tussen de praktijkpresentaties door vertelden verschillende Technical Communication-studenten van de Universiteit Twente over de onderzoeken die zij hebben uitgevoerd. De onderzoeken hadden betrekking op het gebruik van een framework voor eHealth en een verkennende studie naar de verschillen tussen user participation in human-centered design in projecten.

Nieuwe Technical communication day in 2020

Na afloop hebben we veel positieve reacties ontvangen op deze geslaagde dag! Dat maakt dat wij hebben besloten in 2020 samen met de Universiteit Twente de derde editie van de Technical communication day te gaan organiseren. Meld je alvast aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de uitnodiging in de mail!

Gerelateerd

2022-07-04T11:36:32+02:00
Ga naar de bovenkant