Documentatiesysteem voor documentatieprojecten

Documentatiesysteem voor grootschalige documentatieprojecten

Vraag

Voor een groot documentatieproject voor een internationale opdrachtgever zocht Verebus een bewezen documentatiesysteem.

Oplossing

Eluxis leverde het documentatiesysteem op basis van IDS. Hiermee heeft Verebus de documentatie voor vier scheepklasses opgezet en gepubliceerd. Het betrof plant technical manuals, operator pocket handbooks, startup / shutdown cards, damage control manuals, preparation for sailing handbooks, spare parts catalogues, job instruction cards. Hierbij heeft Verebus IDS ingezet, het Component Content Management Systeem van Eluxis.

Resultaat

Door gebruik van IDS kon Verebus in korte tijd, geautomatiseerd en op basis van metadata, grote hoeveelheden documenten publiceren. Veel documentatie-inhoud is automatisch vanuit Excel-gegevens gegenereerd. Het project is inmiddels afgerond en de vele honderden documenten zijn in de juiste opmaak aan de opdrachtgever geleverd. Verebus zelf beschreef dit project als een pressure cooker project. IDS was een belangrijk instrument om dit pressure cooker project binnen een zeer korte doorlooptijd te realiseren.

Vervolgproject

In een tweede gezamenlijk project is gewerkt aan het slim opzetten van de ontwerpvoorschriften van ProRail. Hierbij zijn deze ontwerpvoorschriften in XML-formaat zodanig opgezet dat de ontwerpeisen en de toelichting daarop gescheiden worden van de overige informatie. De eisen worden gesynchroniseerd met de kennisbank die ProRail ontwikkelt in Relatics. Ook in dit project bleken we door de flexibele inrichting van het IDS-systeem snel de gewenste functionaliteit op een gebruikersvriendelijke manier te kunnen inkleden.

Bekijk ook

Checklist voor documentatie

In onze dagelijkse praktijk zien wij veel documentatie en informatieve teksten. We zien daarin regelmatig dat de makers in bekende valkuilen stappen.

Wij hebben een handige checklist gemaakt waarmee je makkelijk kunt checken of jouw documentatie voldoet aan de best-practices van het vakgebied.